GORI NISKO RASLINJE

Požar kod Gornje Slivnice na zadarskom području

11.09.2009 u 07:37

Bionic
Reading

Kod Gornje Slivnice na zadarskom području sinoć oko 19 sati dojavljen je požar, a gori nisko raslinje, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUSZ)

U gašenju sudjeluju pripadnici državne interventne postrojbe (DIP) Zadar, javne vatrogasne postrojbe (JVP) Zadar i dobrovoljnih vatrogasnih društava (DVD) Posedarje i Ražanac.

Požar kod Nadina koji se jučer ponovno aktivirao, lokaIiziran je poslijepodne oko 17,40 sati. U tijeku je dežurstvo na požarištu. Izgorjela je borova šuma, trava i nisko raslinje na miniranom podrucju na oko 180 hektara. Danas su u gašenju sudjelovali pripadnici DIP Zadar, JVP Benkovac i DVD-a Škabrnja te dna kanadera i air tractor.

Požar kod Slivnice, koji je dojavljen u Vatrogasni operativni centar (VOC) Zadar oko 12 sati lokaliziran je u 13,30 sati, a izgorjelo je 18 hekatra hrastove šume. U gašenju su sudjelovali pripdnici JVP Zadar, DVD-a Posedarje i Razanac dok su ga iz zraka gasila dva air tractora i kanader. U tijeku je dežurstvo na požarištu.

DUSZ je također izvijestio da su ugašena tri požara na području Žagrovića kod Knina, u Šibensko-kninskoj županiji. Požar na području Stara straža ugašen je oko 18 sati, u Donjim Žagrovićima oko 15,30 sati, a kod Gornjih Žagrovića požar je ugašen oko 17,30 sati. Požare su gasili pripadnici JVP Knin i DVD Knin te dva kanadera i tri helikoptera. Izgorjelo je sveukupno 10 hektara borove šume.