POLICIJSKI ULOV IZ MATULJA

Postao je kriminalac zbog svoga zdravlja

02.11.2014 u 19:28

Bionic
Reading

Huanito Luksetić iz Matulja nakon sedam je dana izašao iz pritvora nakon što je policija, prema službenim podacima, pronašla 22 kilograma marihuane. No on je ovu zabranjenu supstancu uzgajao i konzumirao zbog zdravlja, tj. bolesti od koje godinama boluje: multiple skleroze

Huanito u svom dvorištu u Matuljima, naočigled susjeda i prolaznika, već godinama uzgaja i suši marihuanu. Od nje sam radi ulje koje mu pomaže da živi normalno, unatoč dijagnozi multiple skleroze. 'Pod pritiskom ja postajem kriminalac, koristim je za svoje zdravlje', kaže Huanito Luksetić za RTL

Novac za jamčevinu od 70 tisuća kuna uplatili su prijatelji, poznanici, drugi oboljeli od ove neizlječive bolesti. Unatoč optužnici, Huanito naglašava kako su sva 22 kilograma bila za njegovu osobnu upotrebu.
'Lijek se radi samo od kristala koji su na cvijetu marihuane, a oni su vagali i grane', tvrdi Huanito. Od multiple skleroze obolio je 2008. Moderna medicina nije davala nikakve rezultate pa se okrenuo tzv. alternativi. Prošao je, kaže, sve - od čajeva do uboda pčela. Odlazak na jedan seminar u Opatiju sve je promijenio.


'On otkada to uzima normalno hoda i govori i bit ću uz njega dok sam živa', kaže njegova majka Zlata Luksetić. Udruga oboljelih od multiple skleroze nakon Huanitova uhićenja najavila je kako će zatražiti saborsku raspravu na ovu temu. Za to se odavno zalaže i Mirela Holy.

'Mi smatramo da bi država trebala napraviti ono što je potrebno da se pomogne ljudima kojima je kvaliteta života, a možda i život spašen konzumacijom tih sastojaka', izjavila je Holy.

Više pročitajte ovdje