zaštita prirode i očuvanje bioraznolikosti

'Poslušaj glas prirode!' na Zrinjevcu

17.05.2023 u 15:36

Bionic
Reading

Povodom obilježavanja Europskog dana mreže Natura 2000 te Međunarodnog dana bioraznolikosti, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja (MINGOR) ove subote (20. svibnja 2023.) organizira javno događanje na zagrebačkom Zrinjevcu

Događanje, u trajanju od 10:00 do 14:00 sati, dio je nacionalne kampanje 'Poslušaj glas prirode!', kojom se želi potaknuti pozitivna promjena stavova i navika stanovništva u cilju zaštite prirode i očuvanja bioraznolikosti.

MINGOR i 20 javnih ustanova koje upravljaju ekološkom mrežom Natura 2000 na području Hrvatske, predstavit će aktivnosti koje se provode u svrhu očuvanja prirode i bioraznolikosti, a posjetitelji će moći sudjelovati na radionicama i u nagradnim kvizovima o temama vezanim uz zaštitu prirode.

Za najmlađe sudionike bit će organiziran i dječji kutak, a u sklopu događanja posjetitelji će imati priliku doživjeti i izložbu Diverterra, te uz pomoć VR naočala virtualno prošetati kroz 10 naših zaštićenih područja. Za glazbenu zabavu na događanju pobrinut će se grupa Stampedo.