UBIJ ME NJEŽNO

Posljednja 'Latinica': Nasilje nema opravdanja

17.01.2011 u 22:11

Bionic
Reading

Uzroci porasta nasilja u društvu bili su tema posljednje emisije 'Latinice' na HTV-u, a je li 'Latinici' doista istekao vijek trajanja ili su neki odlučili da je vrijeme da ta emisija skonča, ostaje upitno

Nakon 17 godina emitiranja HRT je odlučio da je 'Latinici' istekao životni vijek, pa je večeras odrađena posljednja emisija pod naslovom 'Nasilje nema opravdanja'.

Hrvatska je postala društvo bez pravila i granica u kojemu nasilje ima važnu, gotovo pa presudnu ulogu, dok su mladi, ali i ostali, izgubljeni u rascjepu između izgubljenih vrijednosti i ideala te okrutne stvarnosti, bez odgovornosti, poštenja, tolerancije, altruizma i strpljivosti.

Lako je biti nasilnik, nekome samo moraš opaliti šamar, na što sudovi i institucije ne reagiraju pravodobno i li uopće, već guraju stvari pod tepih. Situacija je sve gora, svi pričaju, i to puno, o edukaciji i prevenciji, ali realnih pomaka naprijed nema, dok o uvođenju mirovne nastave u škole možemo samo sanjati, zaključili su sudionici emisije u studiju: Suzana Ritz, majka Luke Ritza, Gordan Bosanac iz Centra za mirovne studije, koordinatorica Autonomne ženske kuće Neva Tolle, Ranko Vučinić, glasnogovornik hokejaškog kluba Medveščak, te Srećko Horvat, kolumnist Večernjeg lista.

Što se tiče ukidanja 'Latinice', Denis Latin nije imao nikakvo posebno obraćanje, a podsjetimo, do ukidanja 'Latinice', kojoj je 'istekao vijek trajanja' dolazi u sklopu uvođenja nove programske sheme, koje je počelo 1. siječnja ove godine, a pred Latinom je novi izazov - osmišljavanje nove unutarnjopolitičke emisije, kazali su prošli tjedan na Prisavlju.