platforma sjever

Posavec: Ako bude prilike i potrebe, NPS će podržati vladu lijevoga centra

17.04.2024 u 20:03

Bionic
Reading

Nakon što su izlazne ankete pokazale da je u 3. izbornoj jedinici Nezavisna platforma Sjever (NPS) međimurskog župana Matije Posavca osvojila dva mandata, on je izjavio da je NPS prepoznat kao platforma ozbiljne, iskrene, jasne i čiste politike

'Očito je srijeda bila pun pogodak jer je izašlo puno više birača na izbore, a drago mi je da je sjever tu prednjačio, među prvih šest gradova su Varaždin, Čakovec, Krapina i Koprivnica, gradovi sjedišta županije sa sjevera Hrvatske. To pokazuje ozbiljnost, ali i želju naših građana da daju svoj glas onima koje podržavaju', rekao je Posavec.

Podsjetio je da je većina predizbornih anketa NPS-u davala jedan mandat, tako da su dva mandata dvostruko više od predviđanja.

'Moram biti zadovoljan, iako bih, opreznosti radi, pričekao prve neslužbene ili čak konačne rezultate izbora. U svakom slučaju mi je drago da je NPS, politička platforma koja je osnovana prije šest mjeseci, prepoznata kao platforma ozbiljne, iskrene, jasne i čiste politike, politike razvoja našeg sjevera', kaže Posavec.

Poručio je da su sada na putu da ih se itekako pita kako će se razvijati sjever Hrvatske. 'Tjerat ćemo sve 'k'o vrag grešnu dušu' da odobravaju projekte i realiziraju ono za što se mi borimo već godinama', rekao je čelnik NPS-a.

Na upit kome će se prikloniti NPS i je li već bilo poziva iz nekih političkih opcija, odgovorio je da nije bilo poziva, niti će sudjelovati u bilo kakvim pozivima.

'To što sam rekao prvog dana govorim i danas i reći ću to sutra - ako bude prilike i potrebe, NPS će podržati vladu lijevoga centra', istaknuo je Posavec.