prognoza tomislave hojsak

Popodne nove oborine i vjetar, a već krajem vikenda promjena vremena - dobre vijesti za one koji jedva čekaju ljeto

07.05.2021 u 06:55

Bionic
Reading

U petak prijepodne u Slavoniji, Baranji i Srijemu još barem djelomice sunčano. Porastom naoblake popodne stiže kiša, ponegdje i pljuskovi s grmljavinom. Umjeren jugozapadni vjetar okretat će na sjeverni te prolazno pojačati. Dnevna temperatura malo viša nego u četvrtak, a poslijepodne stiže osvježenje. U Međimurju veći dio dana oblačno, već prijepodne s kišom, prognozira za HRT dipl. ing. Tomislava Hojsak iz DHMZ-a

U južnijim predjelima središnje Hrvatske u početku barem kraća sunčana razdoblja, a zatim kiša, prema večeri i lokalno obilni pljuskovi s grmljavinom. Umjeren do jak jugozapadni vjetar popodne će zamijeniti sjeverni, uz pad temperature. I u gorju i na sjevernom Jadranu će već prijepodne povremeno biti više oblaka, pa je već poneka kap moguća na širem riječkom području.

Glavnina oborine, mjestimice i u obliku jačih pljuskova s grmljavinom, bit će poslijepodne i navečer. Puhat će umjeren i jak jugozapadni vjetar, na obali i južni, a prema kraju dana okretat će na buru, koja će jačati. U Dalmaciji djelomice sunčano, prema jugu i sunčanije.

  • +4
Kiša u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Popodne je poneki pljusak moguć na sjeveru područja, u noći i drugdje. Puhat će umjeren južni vjetar i jugo, prema otvorenom i jak. Danju toplo uz 20 do 23 °C. Na krajnjem jugu Hrvatske prevladavat će sunčano, a tek potkraj dana moguć je poneki pljusak i grmljavina. Vjetar slab do umjeren južni i jugo, prema otvorenom mjestimice jak.

Temperatura podjednaka kao u četvrtak.

U subotu će se diljem Hrvatske razvedriti, pa će tijekom vikenda jutra na kopnu ponovno biti dosta svježa, mjestimice i maglovita, a ni danju neće biti odviše toplo.

No od nedjelje osjetan porast dnevne temperature zraka pa će u ponedjeljak i utorak nekima djelovati kao da je ljeto. I uzduž cijeloga Jadrana slijedi stabilnije razdoblje te nakon subotnje svježine - opet mnogima ugodno toplo. Često jaka, ponegdje na udare i olujna bura i sjeverozapadnjak puhat će samo u subotu, a od ponedjeljka bi nekima moglo smetati umjereno jugo, prognozirala je za HRT Hojsak.