KAOS U UKRAJINI

Ponomjarov: Zarobili smo američkog novinara!

23.04.2014 u 10:41

Bionic
Reading

Proruski separatisti u istočnoj Ukrajini u utorak su rekli da u zatočeništvu u Slavjansku drže američkog novinara, a informativni portal Vice News piše kako nastoji zajamčiti sigurnost svojem izvjestitelju Simonu Ostrovskom

Samoproglašeni gradonačelnik Slavjanska Vjačeslav Ponomarjov na konferenciji za novinare je kazao kako njegovi ljudi u zatočeništvu drže američkog novinara. Nije naveo njegovo ime, no novinari koji rade u regiji tvrde da su naoružani muškarci u ponedjeljak odveli Ostrovskog te da ga, za razliku od ostalih zatočenika, još nisu pustili.

Vice News na internetskoj stranici prenosi kako su svjesni stanja te da su u kontaktu s američkim State Departmentom i ostalim vladinim tijelima te da nastoje 'zajamčiti sigurnost prijatelja i kolege, Simona Ostrovskog'.

Američki novinar već tjednima prati krizu u Ukrajini. Posljednji Tweet poslao je u ponedjeljak kada je pokrivao prethodnu konferenciju za novinare Vjačeslava Ponomarjova.

Američki novinar zarobljen u Ukrajini

Napisao je da je tijekom konferencije za novinare jedna žena koja surađuje sa separatistima 'sve nas nazvala lažovima' i zatražila od novinara donacije za pokop militanata koji su ubijeni u pucnjavi prethodnog dana.