BITKA ZA ČEHINJE

Polugoli češki konzervativci na našim cestama

02.07.2009 u 12:28

Bionic
Reading

Kao što je tportal već pisao, češki konzervativci iz Građanske demokratske stranke vodit će kampanju za jesenske parlamentarne izbore i u Hrvatskoj. Budući da svake godine na Jadranu ljetuje oko 800 tisuća Čeha i Čehinja, političari su odlučili da im ni na odmoru ne daju mira

Smislili su šaljivu kampanju u kojoj se vodstvo stranke skinulo u kupaće gaće i poručilo Česima 'dobro došli'. Bivšem premijeru Mireku Topolaneku to sigurno nije teško palo jer je nedavno uslikan bez gaća na tulumu na Sardiniji, u vili njegova bivšeg kolege Silvija Berlusconija. Plakati su gotovi i spremni za postavljanje na panoe uz hrvatske autoceste i primorske gradove. Građanski demokrati ipak ne žele pretjerivati te planiraju postaviti samo 25 plakata. Koliko su novca zbog toga ostavili u Hrvatskoj, nisu željeli otkriti.

Konzervativci su se za predizborne plakate odlučili slikati samo u kratkim hlačicama da bi namamili Čehinje da im daju glas.
Na putu do jadranskih plaža češki turisti moći će vidjeti pet različitih plakata, prenosi češki dnevnik Mlada fronta Dnes.
'Mi samo želimo zabaviti ljude na putu prema moru i plažama. Ne želimo da im ova kampanja preteško padne. Nadamo se da pri pogledu na naša tijela nitko neće sletjeti s ceste', rekao je Vodražka. Uz obnažena tijela političara, na plakatima će stajati natpis 'Dobrodošli u Hrvatsku'. Zanimljivo je da će se u suprotnom smjeru autoceste A1, dakle prema Zagrebu i dalje prema Češkoj, isti političari na plakatima pojaviti potpuno odjeveni uz poruku 'Kod kuće je najljepše'.