VELIKI SKANDAL

Poljski biskup podnio ostavku zbog orgije kod svećenika

24.10.2023 u 18:33

Bionic
Reading

Poljski biskup, u čijoj se biskupiji dogodio skandal zbog orgije u domu svećenika, podnio je ostavku, objavio je u utorak Vatikan.

U priopćenju se ne navodi točan razlog zbog kojeg je biskup Grzegorz Kaszak podnio ostavku nego samo da ju je Papa prihvatio.

Kaszakovu biskupiju na jugozapadu Poljske potresa skandal otkako su u rujnu u poljskim medijima objavljena izvješća o orgiji u domu svećenika u gradu Dabrowa Gornicza.

Po poljskim medijima, muška prostitutka kolabirala je na zabavi nakon konzumacije puno tableta protiv erektilne diskfunkcije.

Jedan od sudionika zabave pozvao je hitnu pomoć, ali kada je medicinska ekipa stigla na mjesto događaja nisu smjeli ući nego su pomogli muškarcu nakon što je pozvana policija, po izvješćima.

Biskup je pozvao vjernike da mole za svećenike koji su u to bili upleteni te druge ljude koji nisu učinili ništa pogrešno, ali su bili pogođeni njihovim ponašanjem, po pisanju dnevnog lista Gazeta Wyborcza i drugih medija.

Svećenik koji je organizirao zabavu u svojem stanu, imenovan kao Tomasz Z, dobio je otkaz, po državnoj agenciji PAP.

Biskupija je objavila da je njegovo ponašanje bilo "uzrok velikog skandala za vjernike i da opravdava ogorčenje javnosti", po agenciji PAP.