AFERA SMS

[FOTO/VIDEO] Policija upala u kuću Franje Varge u Belišću i objavila zašto ga istražuje

07.05.2019 u 10:44

Bionic
Reading

Policija je u utorak ujutro upala u obiteljsku kuću Franje Varge u Belišću gdje obavlja pretragu

Mario Poljak, odvjetnik Franje Varge, je kazao za N1 kako je policija došla jutros te da je razlog pretrage "povreda tajnosti postupka". Poljak dodaje da uopće ne razumije kako je to moguće.

Nedavno je, podsjetimo, Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku otvorilo istraživanje zbog presretanja mailova protiv Milijana i Joze Brkića, Franje Varge i Blaža Curića, i proglasilo ga tajnim.

Franjo Varga, inače, odlučio je progovoriti o lažnim SMS-ovima te je prošloga tjedna zatražio sastanak u Državnom odvjetništvu.

  • +2
Franjo Varga dolazi u osječki DORH Izvor: Cropix / Autor: Emica Elvedji / CROPIX

Policija je objavila i za što sumnjiči Vargu, a priopćenje donosimo u cijelosti:

'Policijski službenici Ravnateljstva policije, temeljem naloga nadležnog Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu, provode kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom starim 37 godina zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Odavanje službene tajne“ iz članka 300. Kaznenog zakona i „Povreda tajnosti postupka“ iz članka 307. Kaznenog zakona.

Sumnja se da je 37-godišnjak tijekom ožujka i travnja ove godine drugim osobama neovlašteno ustupio podatke iz istraživanja koje se protiv njega i drugih osumnjičenika provodi, a koje istraživanje je Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku proglasilo tajnim.

Navedeni 37-godišnjak nazočio je tijekom jutra pretrazi obiteljske kuće u Belišću koju po nalogu nadležnog suda u Osijeku pretražuju policijski službenici.

Po završetku kriminalističkog istraživanja o rezultatima provedenih radnji bit će obaviješteno nadležno Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu.'