SLUČAJ JELAVIĆ

Policija u BiH traga za dvojicom muškaraca

13.04.2009 u 09:42

Bionic
Reading

Policija u Bosni i Hercegovini trenutačno traga za dvojicom muškaraca zbog njihove umiješanosti u nedavnu otmicu bivšeg hrvatskog člana Predsjedništva BiH Ante Jelavića, objavio je u ponedjeljak sarajevski 'Dnevni avaz'

Prema navodima ovog lista koji se poziva na svoje pouzdane izvore, policija Federacije BiH traži Sašu Savinovića i Zlatka Miličevića, za koje pretpostavlja da se skrivaju negdje na teritoriju BiH.

Uprava policije Ministarstva unutarnjih poslova Federacije BiH u nedjelju je potvrdila kako su puštene dvije osobe koje su privedene dan ranije zbog sumnje da su povezane s Jelavićevom otmicom. Identitet tih osoba nije objavljen no lokalni mediji navodili su kako je riječ o jednoj ženi i jednom muškarcu.

U obiteljskoj kući Vlade Ćurića u Rami koja je pretražena u subotu pronađeni su dokazi poput poveza za oči i ruke za koje se pretpostavlja da su korišteni tijekom otmice. Prikupljeni dokazi proslijeđeni su u Centar za forenzička vještačenja federalnog MUP-a a policija čeka nalaze kako bi odlučila o poduzimanju daljnjih mjera.

Na vještačenju je i jedan stariji automobil 'mercedes' bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka zaplijenjen u Rami. Policija drži kako je Jelavić iz Hrvatske u BiH mogao biti prebačen upravo u prtljažniku tog automobila.

Jelavić je medijima ranije ispričao da je otet u srijedu 8. travnja u Zagrebu i da su ga otmičari prebacili na područje Rame u BiH, odakle je uspio pobjeći u četvrtak, 9. travnja i prešao u Hrvatsku.