RANIO 22-GODIŠNJU HRVATICU

Policija traga za opasnim Zahirovićem

Bionic
Reading

Sinoć oko 21 sat i 40 minuta na autocesti Ljubljana-Zagreb došlo je do obračuna vatrenim oružjem u kojem je 32-godišnji hrvatski državljanin Rašid Zahirović ozlijedio 22-godišnjakinju, također iz Hrvatske. Policija širi potragu za naoružanim i opasnim Zahirovičem u plavom Mercedesu CLK

Zahirović je Mercedesom na autocesti Ljubljana-Zagreb zaustavio drugo vozilo te je došlo do pucnjave u kojoj je ranjena 22-godišnjakinja, potvrdio je za Radio Krka Vinko Stojnšek, glasnogovornik PU Ljubljana.

Kazneno djelo pokušaja ubojstva dogodilo se kod odvojka Ivančna Gorica-Bič, a ozlijeđena Hrvatica nije u smrtnoj opasnosti, dodao je.

Zahirovič je napustio mjesto događaja i policija traga za njim te pokušava utvrditi okolnosti tog kaznenog djela.

Prema neslužbenim informacijama Večernjeg lista kobnom događaju prethodio je sukob zbog nesređenih obiteljskih odnosa.

U hrvastskom ministarstvu vanjskih poslova potvrđeno je da je riječ o dvoje hrvatskih državljana te su stupili u kontakt sa slovenskim kolegama i sudjeluju u rasvjetljavanju događaja.

Slovenska policija upozorava da je Zahirovič vjerojatno naoružan, te upozoravaju i pozivaju građane da ih kontaktiraju ako imaju bilo kakvu informaciju o bjeguncu.

Večernji piše kako se sumnja da je Zahirović svojim Mercedesom CLK plave boje na dijelu Dolenjske autoceste na dionici Ivančna Gorica - Bič prepriječio put automobilu kojim je upravljala 31-godišnja Hrvatica. Izvukao ju je iz vozila, pucao u nju pa pobjegao.