NESTANAK DJEVOJKE POTRESA REGIJU

Policija roditeljima: Pronaći ćemo Tijanu Jurić

Bionic
Reading

Ravnatelj srpske policije Milorad Veljović razgovarao je jučer s roditeljima 15-godišnje Subotičanke Tijane Jurić, koja je nestala u noći sa 25. na 26. srpnja u obližnjem mjestu Bajmok. Igor Jurić, otac nestale djevojčice, izjavio je: 'Veljović nam je dao do znanja da je zaista tako i da će nam je vratiti. Apeliram na onoga ko je otrgao Tijanu iz našeg zagrljaja da ne učini još veće zlo'

Deset dana traje potraga za djevojčicom čiji je nestanak potresao regiju. Prema do sada rekonstruiranim podacima koje donosi Blic, Tijana je iz Subotice otišla u nedaleki Bajmok po povratku s mora, u poslijepodnevnim satima 25. svibnja. Po dolasku u mjesto, javila se majci. Večer provodi s društvom na obližnjem malonogometnom igralištu, gdje se druži s prijateljima na turniru koji se događa u području koji Politika opisuje kao 'sablasno'. Oko ponoći kreće kući u pratnji dvoje prijatelja, no nakon nekoliko stotina metara vraća se po majicu dugih rukava koju je zaboravila na igralištu i tada joj se gubi svaki trag.

U međuvremenu, policija pokreće istragu, u koju se uključuju i mađarska policija i Interpol, no Tijanina obitelj tvrdi da od policije ne dobiva nikakve službene informacije, osim da je djevojčica vrlo slična njihovoj kćeri viđena u nekoliko drugih zemalja, od Mađarske do Australije. Važnu ulogu u potrazi imaju i društvene mreže, na kojima se masovno dijeli apel za pomoć u potrazi, no i neprovjerene informacije. Policija je na poprištu nestanka pronašla tek Tijaninu bijelu tenisicu i umjetni nokat.

Nakon što su se obitelj i prijatelji Tijane Jurić otvorenim pismom obratili predsjedniku i premijeru Srbije, u utorak u posjet Subotici dolazi i ravnatelj policije Milorad Veljović, s namjerom da makar donekle utješi obitelj nestale djevojke. Veljović je rekao da policija ima novih saznanja koja bi mogla ubrzati rješavanje ovog slučaja, na kojemu radi oko stotinu policajaca iz Beograda i Subotice, no nije ih htio iznositi zbog osjetljivosti situacije. Policija je ispitala dosta mještana koji su bili na turniru, a u istrazi su namjeravali koristiti i videosnimku iz vlaka kojim je doputovala u Bajmok, no baš tog dana kamere u vlaku nisu radile.

Igor Jurić, Tijanin otac koji živi i radi u Belgiji, apelirao je na građane svih zemalja u regiji da se, u slučaju da imaju bilo kakva saznanja o nestaloj djevojčici, jave u prvu policijsku postaju.