BALAVAC PRIJETIO

Policija razotkrila 'Koričansku fufu'

cyber kriminal

cyber kriminal

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: iStockphoto

Službenici đakovačke policijske postaje podnijet će posebno izvješće nadležnom Državnom odvjetništvu za mladež protiv 16-godišnjaka s đakovačkog područja, zbog sumnje da je skriven iza lažnog profila na Facebooku pod nadimkom 'Koričanska Fufa' i slala prijeteće poruke mladima iz Koritne!

Djelatnici policije proveli su kriminalističko istraživanje na temelju dojava više osoba s đakovačkog područja, koji su prijavili da im putem društvene mreže nepoznata osoba šalje poruke uznemirujućeg sadržaja.

Istragom je utvrđeno kako je poruke slao 16-godišnjak s đakovačkog područja, a neslužbeno se doznaje da je takve poruke slao putem društvene mreže Facebook.

Sukladno konzultacijama s osječkim Općinskim državnim odvjetništvom za mladež policija će u vezi s tim podnijeti posebno izvješće.

Glas Slavonije otkriva da je priča o monstruoznim porukama koje su dobrano uplašile mlade osobe iz Koritne krenula početkom lipnja. Poruke: 'Oderat ću vam kožu s lica i spavati na njoj', 'Od danas si ti moj pacijent, pratim te...', 'Umrijet ćeš danas ili sutra' - samo su neke od bolesnih prijetnji koje je mladim Korićanima slala nepoznata osoba koja se krila pod nadimkom 'Koričanska Fufa'. Iako su međusobno pomislili da je riječ o zafrkanciji, pa možda čak i nekog od njih, ubrzo ih je osoba s druge strane ne samo razuvjerila nego i svojim, kako kažu, bolesnim porukama, uplašila. Naime, društvu su u početku stizale poruke poput one 'Znam gdje si sada', točno opisujući gdje se u tom trenutku nalaze mladi.

Ne osjećajući se više sigurno, Korićani su cijeli slučaj zlostavljanja prijavili policiji. Nakon što je priča objavljena u medijima, autor poruka nije mirovao. S profila 'Koričanske Fufe' svim prijateljima je poslana njena zaporka za logiranje na Facebook. Navodno je autor bolesnih poruka time htio zamesti trag, odnosno navesti što više korisnika da svojim logiranjem ostave i svoju IP adresu.

Što ga je ponukalo da se ovako nisko poigra sa živcima mladih Korićana, autor poruka morat će objasniti policiji.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi