božinović o incidentu s janicom

Novi ministar: Policija je postupila po propisima, muškarci su vrijeđali ženu

12.06.2017 u 13:15

Bionic
Reading

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u ponedjeljak je izjavio da je policija u slučaju verbalnih napada i vrijeđanja državne tajnice za sport Janice Kostelić postupila po svim pravilima struke te da u ovom slučaju nema riječi o narušavanju slobode govora

'Ovdje je bitno reći da se ne radi o nekakvom najavljenom javnom okupljanju i slobodi govora. Radi se o tome da je skupina od više desetaka muškaraca na jedan vulgaran način vrijeđala ženu i to je sigurno za svaku osudu. Osim toga zapriječen je prolaz autu, incident je bio i na trajektu i kasnije na kopnu. Zato je policija postupila prema svim pravilima struke', kazao je Božinović medijima.

U MUP-u se doznaje da je policija u slučaju težih prekršaja ovlaštena odmah uhititi izgrednike te da uz petodnevni prekršajni pritvor za sedmoricu uhićenih sankcija po odluci suda tek slijedi. Pojašnjavaju i da u tom slučaju nije oštećena samo Janica Kostelić koja se zbog osjećaja nesigurnosti neobavljena posla vratila u Split već i svi ostali putnici na trajeku za Brač s obzirom da se ispad dogodio na javnom mjestu.

Zatvorska kazna od pet dana za sedmoricu od 12 mladića privedenih zbog verbalnih napada i vulgarnih vrijeđanja državne tajnice za sportJanice Kostelić, za saborsku je oporbu u ponedjeljak bio dokaz neujednačenih kriterija postupanja u Hrvatskoj, dok su HDZ-ovi zastupnici ocijenili kako je odlično da je policija odmah reagirala rekavši kako se čude da se kritizira promptnost reakcije policije.

Splitski Prekršajni sud u nedjelju popodne osudio je na petodnevnu zatvorsku kaznu sedmoricu od 12 mladića privedenih u subotu zbog narušavanja javnoga reda i mira na trajektu na liniji Split-Supetar i u supetarskoj luci, te vrijeđanja proslavljene hrvatske sportašice, olimpijke, državne tajnice za sport Janice Kostelić, dok su dvojica maloljetnika puštena na slobodu, a od progona trojice privedenih se odustalo.