PRIJAVA VUKOVARSKIH RODITELJA

Policija pokucala na vrata Ivane Simić Bodrožić

19.11.2013 u 20:19

Bionic
Reading

Poznata spisateljica rodom iz Vukovara Ivana Simić Bodrožić na Facebooku 'se pohvalila' kako joj je policija u utorak navečer pokucala na vrata

Večeras mi je na vrata, dok sam spremala večeru sinu, pozvonio policajac u službenoj uniformi i uručio mi poziv za dolazak u policijsku postaju na obavijesni razgovor. Prijavili me roditelji učenika srpske nacionalnosti s kojima sam razgovarala u Vukovaru. Roditelji prijavili, mediji potpomogli, pravna država profunkcionirala. Hvala im', napisala je.

Riječ je o roditeljima vukovarske Osnovne škole 'Siniše Glavaševića'. Oni optužuju nastavnicu hrvatskog jezika Ivanu Skender Oršulić, ali i književnicu Ivanu Bodrožić Simić da su se na neprimjeren način upustile u rasprave o ćiriličnim natpisima s učenicima srpske nacionalnosti. 'Na spornom satu nitko nije povrijeđen, niti bih ikad s djecom razgovarala na način na koji me se optužuje, a kamoli ih vrijeđala na nacionalnoj osnovi', pravdala se Ivana Simić Bodrožić.


Književnica je bila na tri nastavna sata, uz dopuštenje ravnateljice, da bi 'porazgovarala s djecom o tome kako vide život u Vukovaru, svoj grad, prijatelje i što bi željeli promijeniti'. Ti su joj podaci trebali za tekst koji je od nje naručio 'jedan ugledni njemački časopis'.

Naime, prema tvrdnjama učenika šestog razreda, Ivana Simić Bodrožić navodno im je postavljala pitanja političke prirode koja se odnose na ćirilicu, odnose Hrvata i Srba, sve je to snimala i tražila od djece da se predstave. Navodno je pri tome bilo izrugivanja prema djeci zbog njihovih imena i izričaja.