VOLONTER POZVAN NA RAZGOVOR

Policija istražuje županjski Crveni križ?

04.07.2014 u 17:25

Bionic
Reading

Volontera Stefana Novaka koji je nedavno na svom Facebook profilu objavio fotografije prepunog skladišta Crvenog križa u Županji, optužujući pritom tamošnje djelatnike CK-a da manipuliraju humanitarnom pomoći za stradale u poplavi, policija je pozvala na obavijesni razgovor

'Bio sam na policiji u četvrtak i petak i to na njihov poziv', tvrdi Novak. Kaže da je Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima pokrenulo istražne radnje usmjerene na Crveni križ Županja na temelju njegovih tvrdnji.

Novak kaže da su volonteri Crvenog križa uz blagoslov voditeljice skladišta odnosili humanitarnu pomoć svojim privatnim automobilima te da potrebitima uskraćuju pomoć i uzimaju je za sebe.


'Evo, i mi smo objavili slike iz skladišta. Sve je sortirano i složeno, a to je centralno skladište iz kojeg se sve distribuira i svakome tko treba dobiti pomoć, ona je omogućena', kazala je tada Ravnateljica županjskog Crvenog križa Marija Dugalić, žalosna jer se stvorilo nepovjerenje prema Crvenom križu.

Novak sada tvrdi da je policija reagirala na njegove navode te da je pozvan na obavijesne razgovore. Njegove tvrdnje nismo mogli provjeriti, s obzirom na to da su nam u Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima kazali da je spis tajan do donošenja rješenja o istrazi, dok iz PU Vukovarsko-srijemske do zaključenja teksta nismo dobili odgovor na pitanje jesu li u Policijskoj postaji u Đakovu u dva navrata obavili obavijesni razgovor s njim.