POZIV NA OPREZ

Policija identificirala osobu povezanu s navodnim pokušajem otmice učenice u Zagrebu

08.11.2017 u 10:02

Bionic
Reading

Policijska uprava zagrebačka identificirala je osobu koja se dovodi u vezu s dojavom o pokušaju otmice učenice petog razreda osnovne škole Jordanovac, zbog čega je od utorka pojačana policijska ophodnja tim zagrebačkim kvartom. Policija ujedno demantira informacije pojedinih medija da je muškarac prijetio djetetu nožem

Ravnatelj OŠ Jordanovac Davor Krnjeta obavijestio je e-mailom roditelje učenika da je u ponedjeljak u 14.15 sati na pješačkom prijelazu ispred ulaza u školsko dvorište nepoznata osoba pokušala odvesti učenicu petog razreda. Policija je u utorak potvrdila za tportal da je pojačana sigurnosna ophodnja oko škole i vrtića na Jordanovcu.

PU zagrebačka danas se oglasila priopćenjem, izvješćujući da su policijski službenici nadležne policijske postaje odmah po zaprimljenoj obavijesti izašli na mjesto događaja te poduzeli mjere i radnje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti događaja kojim je uznemireno dijete, učenica navedene osnovne škole. 

'Operativnim radom i do sada prikupljenim informacijama identificirana je osoba koja se dovodi u vezu s ovim događajem slijedom čega se poduzimaju mjere i radnje u području kazneno-pravne zaštite djeteta kao i održavanja povoljnog stanja sigurnosti u području škole.  

Posebno napominjemo da su policijski službenici tijekom jučerašnjeg dana pojačano opservirali područje osnovne škole, što će činiti i narednih dana. Obavještavamo građane i roditelje kako nema razloga za zabrinutost te da se sve školske aktivnosti mogu odvijati uobičajeno', poručili su iz PU zagrebačke, demantirajući ujedno navode pojedinih medija da je nepoznata muška osoba djetetu prijetila nožem.

  • +8
Osnovna škola Jordanovac Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

I u ovom slučaju pozivaju javnost i roditelje na oprez, ali nikako na širenje panike budući policija poduzima intenzivne mjere preventivnog karaktera kako bi se spriječila bilo kakva opasnost i rizične situacije sličnog karaktera.