FILIPINI

Policajac oteo autobus s 20-tak turista

filipini pokolj

filipini pokolj

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Bivši filipinski policajac naoružan strojnicom oteo je u ponedjeljak u glavnom gradu Filipina Manili autobus sa dvadesetak turista iz Hong Konga, objavila je policija, dodajući da je otmičar oslobodio šest osoba, među kojima troje djece

Tih šest putnika oslobođeno je malo više od tri sata nakon početka otmice, izjavio je glasnogovornik nacionalne policije, časnik Agrimero Cruz, dok televizija prati događaj izravno. Lokalni su mediji objavili da otmičar, policajac otpušten prije dvije godine, traži povratak na posao.

Najmanje 22 turista iz Hong Konga nalazila su se u autobusu u trenutku otmice, prema policiji. Čini se da su to jedine osobe u autobusu u kojem se nalazi i vozač. Taoci su prvo predstavljeni kao Južnokorejanci.

Autobus je bio parkiran blizu parka kad se otmičar identificiran kao Rolando Mendoza, nekadašnji inspektor otpušten iz policije 2008., popeo u vozilo, rekao je šef gradske policije Leocadio Santiago.

'U autobusu su djeca i odrasle osobe', rekao je on dodajući da je 'otmičar naoružan automatskom puškom M16'. Skupina turista trebala se vratiti u Hong Kong krajem dana, po završetku trodnevnog putovanja.

Mendoza, odlikovani časnik, otpušten je 2008. iz policije nakon što je optužen za krađu, iznuđivanje novca i kaznena djela vezana uz drogu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi