UNOSAN FUŠ

Policajac krijumčario lijekove za ljekarnicu

20.04.2011 u 09:39

Bionic
Reading

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je optužnicu protiv 48- godišnjeg policijskog službenika te 72-godišnje vlasnice ljekarne u Zagrebu zbog krijumčarenja lijekova i sličnih pripravaka, kao i poticanja na to kazneno djelo

Prvookrivljenog policijskog službenika D. M. tereti se da je u više navrata od 2007. pa do srpnja prošle godine neovlašteno prevozio preko granice iz Slovenije u Hrvatsku veće količine raznih lijekova i drugih stvari bez prijave carinskim djelatnicima. To je radio za dogovorenu novčanu naknadu na nagovor drugookrivljene S. F., državljanke Hrvatske i SR Njemačke, a za potrebe njezine ljekarne u Zagrebu.

Među krijumčarenom robom bili su i lijekovi koji se nalaze na popisu opojnih droga i psihotropnih tvari čiji promet je zabranjen, vitaminski preparati, medicinske potrepštine i drugi pripravci. Upravo zbog optuženi se terete ne samo za izbjegavanje carinskog nadzora, odnosno poticanja na to djelo, nego i zlouporabu opojnih droga te poticanja na to djelo.

Tako će sve učestaliji slučajevi krijumčarenja lijekova i drugih pripravaka preko hrvatsko-lovenske granice uskoro dobiti i sudski epilog na varaždinskom Županijskom sudu.