METAK U KRALJEŽNICI

Policajac kojeg je propucao kolega ostat će oduzet?

19.09.2011 u 10:20

Bionic
Reading

Policajac Tihomir Kovačević (40) iz Petrijevaca teško je ranjen u zgradi granične policije Donji Miholjac, a iz službenog ga je pištolja slučajno propucao njegov dvije godine stariji kolega i sumještanin. Nesreća se dogodila zbog nestručnog rukovanja oružjem jutros oko 7.40 sati. Metak je, neslužbeno doznajemo, završio u kralježnici, a liječnici ga nisu uspjeli izvaditi ni operacijom koja je hitno odrađena u osječkoj bolnici. Ranjenom će policajcu vjerojatno biti oduzeta jedna noga, možda i obje

Bio je u ratu, prošao Borovo Selo, ništa se nikad nije dogodilo, a sada je nastradao gotovo kod kuće. Mi ne znamo nikakve detalje, čekamo da nam se javi snaha iz bolnice. Samo nam je rekla da je propucan i na operaciji. Teško nam je jako', kroz suze su jutros ispričali njegovi šokirani roditelji Janja i Matija.

Tihomir je na radno mjesto stigao u sedam sati i preuzeo dužnost. Četrdeset minuta kasnije u gornji dio trupa pogodio ga je metak ispaljen iz pištolja hrvatski samokres 2000. Kolege su ga odmah stavili u policijski kombi i odvezli do miholjačkog Doma zdravlja, gdje ga je preuzela hitna pomoć i prevezla u osječku bolnicu.

'Došlo je vozilo hitne pomoći i na granicu, ali samo su se okrenuli jer su ga već bili odvezli. Nismo čuli pucanj, a u policiji svi šute. Pitali smo carinike što se dogodilo, ali nitko nam ništa nije želio reći', je nekoliko djelatnika obližnje Špedicije.

Sirene hitne pomoći i policije koja je projurila prema Miholjcu čuli su i u domu Kovačevićevih. Pitali su se što se to dogodilo, no nisu ni slutili da je stradao Tihomir sve dok nešto kasnije nije zazvonio telefon. Čvrst je on jako, ne bi bio policajac da nije tako. Ide na kondicijske vježbe, svjestan je da se takvo nešto može dogoditi. Svašta je prošao', kazala je njegova rođakinja. U policiji se zaposlio odmah nakon rata. Oženjen je i otac dvoje djece, učenika prvog razreda srednje te šestog osnovne škole.

Policajac koji je ranio Tihomira bit će kazneno prijavljen zbog dovođenja u opasnost općeopasnom radnjom.'Isključena je mogućnost bilo kakva sukoba između policajaca i riječ je isključivo o nestručnom rukovanju', istaknuo je Marko Ćaleta, glasnogovornik PU osječko-baranjske. Sličnu nesreću na ovom području ne pamte.'Imali smo slučajeve samoozljeđivanja policajaca u obiteljskom domu ili u službenim prostorijama policije, ali nikada se nije dogodilo da strada drugi policajac', dodao je Ćaleta. Policajci inače dva puta godišnje imaju obavezne vježbe gađanja.