TEŠKE OPTUŽBE

Policajac gazio torcidaša; MUP tvrdi: Nitko se nije žalio

09.12.2015 u 12:30

Bionic
Reading

Dalmatinski portal objavio je snimku na kojoj se vidi kako interventni policajac na Glavnom kolodvoru u Zagrebu bez ikakvog povoda gazi torcidaša koji leži na podu. Video je snimljen prije utakmice Dinamo - Hajduk, a 27-godišnji torcidaš kojeg je pritisnula policijska čizma tvrdi da za takvo što nije dao nikakvog povoda

'Nas dvadesetak prošlo je kroz Importanne centar i kada smo izašli na trg, upalili smo baklju i počeli navijati. Tada je interventna policija uletjela i bacila nas na tlo', kazao je torcidaš za Dalmatinski portal,  koji je zamolio da mu se ne otkriva identitet.

Zašto ga je policajac nagazio?

'Ne znam zbog čega je to učinio, nisam mu dao nikakav povod, iz čista mira me ugazio. Tek sam ga tada pitao: Što radiš, nisam ti ja četnik, a onda su uletjeli i ostali...', ispričao je torcidaš.


Nakon gaženja izdvojen je iz grupe.

'Odveli su me sa strane, taj mi je interventni policajac uzeo osobnu i rekao da mi sada zna adresu, da će mi doći na kuću, da što ja mislim raditi nerede po Zagrebu. Dva puta mi je glavom udario u onu staklenu reklamu. Sve su to gledali ljudi koji su se tu zatekli. Rekao sam mu da nije normalan i onda sam sam glavom udario o to staklo i kazao mu: Evo, ako to treba raditi, mogu i sam. Tada mu je jedna žena, prolaznica, rekla: Pustite ga, vidite da je psihički jači od vas', kazao je navijač 'bijelih'.

Potom je odveden u policijsku stanicu, a tek ondje je doživio šok.

'Stavili su ispred mene i prijatelja baklju, teleskopsku palicu i speed. Između sebe su se policajci dogovarali što će nam staviti na teret. Odlučili su da će meni pripisati baklju, a zanimljivo je da su me prije toga čak tri puta pretresli i nisu našli ništa', kaže torcidaš, dodajući da nije htio ništa potpisati,pa su mu prišili bengalku.

'Ali zbog te nekooperativnosti sam po izlasku iz postaje morao proći kroz špalir. Njih pet-šest me udaralo nogama i rukama...', zaključio je navijač, koji kao dokaze ima videosnimku i modrice po licu i tijelu.

Policija: Nitko se nije žalio

Ovim povodom, u odgovoru Slobodnoj Dalmaciji, oglasila se i Policijska uprava zagrebačka tvrdeći da su policijski službenici postupali sukladno Zakonu te da im se nitko nije žalio na postupanje policijskih službenika navedenog dana. Ukoliko navijač smatra da su povrijeđena njegova prava ili da je došlo do povrede zakona, 'od nula do 24 sata može podnijeti pritužbu ili predstavku na telefon 192 (Operativno-komunikacijski centar (OKC) policijske uprave na čijem se području događaj dogodio) ili na besplatni telefon za pritužbe MUP-a RH 0800-0092'. Osim toga, može podnijeti i pisanu predstavku ili pritužbu nadležnoj policijskoj upravi ili MUP-u, koji će sukladno zakono ispitati navode predstavke ili pritužbe i u roku od 30 dana dostaviti odgovor podnositelju. Pritužba, u ovom slučaju i snimka, može se dostaviti i na mail adresu zagrebacka@policija.hr te će se svakako provjeriti, stoji u odgovoru zagrebačke policije. Više o tom slučaju možete doznati ovdje.