U FRANCUSKOJ

Pola katoličke škole ide na analizu DNK zbog silovanja

14.04.2014 u 15:16

Bionic
Reading

Učenici i osoblje muškog spola jedne francuske srednje škole, ukupno 527 osoba, moraju dati uzorak za analizu DNK dok policija traga za napadačem koji je silovao jednu tinejdžericu, prenosi portal Mondo.rs

Tužiteljstvo u gradu La Rochelleu na zapadu Francuske priopćilo je da će uzimanje uzorka za analizu DNK trajati od danas do srijede u srednjoj školi Fenelon-Notre-dame, u kojoj je 16-godišnja djevojka silovana 30. rujna u WC-u koji nije bio osvijetljen, prenosi Mondo.rs

Policija je uspjela s njezine odjeće uzeti genetski materijal, ali nije uspjela pronaći odgovarajući profil u bazi podataka DNK.

'To se dogodilo tijekom nastave u zatvorenom prostoru. Odluka da se ovoliko ljudi podvrgne analizi donesena je, jer je to jedini način da se dođe do nekih podataka', rekla je Chantal Devo, direktorica ove privatne rimokatoličke škole, prenio je AP.

Analizi se mora odazvati 475 učenika, 31 nastavnik i 21 drugih članova osoblja ili osoba koji su bili tu u vrijeme napada. Troškovi testova iznosit će oko 5.000 eura.

Francuska ima veliku bazu podataka DNK, s ukupno dva milijuna profila, a odbijanje analize može se koristiti kao dokaz na sudu.