MONSTRUM

Pokušao silovati staricu pa je zadavio i bacio u peć

24.02.2009 u 09:21

Bionic
Reading

Jožef Kertes(42) iz mjesta Ostojićevo u Vojvodini pokušao je silovati Eržebetu Balint (71), a zatim ju je ubio i njezino tijelo ubacio u peć u kojoj je bila zapaljena vatra

Kertes je u staričinu kuću, u kojoj je živjela sama, došao u nedjelju popodne, uz izgovor da traži posao. Nakon što ga je pustila u kuću, Kertes ju je pokušao silovati, ali u tom naumu nije uspio pa ju je udario više puta, a zatim ugušio. Da bi prikrio zločin, ubojica je Eržebetino tijelo ubacio u peć i pobjegao piše Blic. Iste noći, osumnjičeni Kertes je uhapšen u obližnjem selu.

Susjeda Rozalija Baji (69) kaže da je u nedjelju popodne vidjela gust dim iz dimnjaka Eržebetine kuće. 'To je bilo čudno, jer znam da je peć pripaljivala navečer kada počinju serije na televiziji. Ovo je malo selo i svi se znamo. Znamo i navike ljudi, pa nam je bilo sumnjivo i to što je nismo vidjeli od jutra kada je hranila živinu. Kad je ni navečer nismo vidjeli, sumještanin Endre Piri pozvao je policiju. Iste noći čuli smo što je zadesilo moju susjedu', ispričala je još uvijek pod šokom Rozalija Baji (69) koja je ubijenu Eržebetu poznavala 50 godina.

Kako neslužbeno saznaje Blic, osumnjičeni Jožef Kertes prošlog ponedjeljka u selu u kojem je počinio stravičan zločin bio je uhvaćen u krađi bicikla, dimljenog mesa, slanine i kobasica iz kuće jednog mještanina. Tada je uhićen i pušten, a utvrđeno je i da je ranije zbog pokušaja ubojstva služio zatvorsku kaznu.