NA PRIJELAZU STARA GRADIŠKA

Pokušao prošvercati torbu sa 20 kg nakita

15.11.2010 u 19:58

Bionic
Reading

Čak 38 snopova, u kojima je bilo 2.000 ogrlica teških 12 kilograma, zatim 115 komada prstenja i 207 narukvica 50-godišnji je muškarac jučer popodne pokušao neopaženo prenijeti iz BIH u Hrvatsku

Planove su mu pokvarili policajci za prekogranični kriminalitet i nezakonite migracije Postaje granične policije Stara Gradiška koji su jučer oko 16 sati u Novom Varošu pretražili njegov VW Passat. U prtljažniku automobila kojim je upravljao 50-godišnji državljanin Danske, porijeklom iz BIH, pronašli su putnu torbu prepunu nakita. Naknadno će se utvrditi jesu li ogrlice, koje su zlatne i srebrne boje, tek obična bižuterija ili vrijedan nakit. Kako stoji u izvješću, pronađeno prstenje je od čelika, a narukvice su izrađene od kože.

Iako je 50-godišnjak, za nakit koji je kod njega pronađen, policajcima pokazao račun na iznos od 200 konvertibilnih maraka, utvrđeno je da na spornom računu nema ni pečata ni datuma izdavanja, kao ni vidljivih podataka o mjestu i trgovačkoj radnji u kojoj je nakit kupljen.

Budući da je muškarac nakit unio u Hrvatsku bez da ga je prijavio carinicima, ogrlice, prstenje i narukvice su mu oduzeti te će biti dostavljeni Carinarnici Slavonski Brod na daljnje postupanje. Protiv 50-godišnjaka je danas proveden carinski postupak, a kako doznajemo, platio je kaznu od 1.500 kuna, nakon čega je nastavio put Danske, no bez nakita koji je tamo namjeravao prodati.