LIJEČNICI SE BORE ZA ŽIVOT

Pokušaj samospaljivanja majke i kćeri u Sarajevu

05.09.2013 u 15:25

Bionic
Reading

Liječnici s Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo (KCUS) bore se za život 32-godišnje žene iz Sarajeva koja je zadobila teške opekline najvjerojatnije pri pokušaju samospaljivanja, izvještava novinar Anadolu Agency (AA)

Kako je potvrdila glasnogovornica KCUS Selma Mulić, sinoć oko 19,45 sati u sarajevsku bolnicu primljena je 32-godišnja godišnja Dž. K. koja je upućena na Kliniku za rekonstruktivnu i plastičnu kirurgiju.

Mulić je kazala da je ova žena zadobila teške opekline gornjeg dijela tijela i da je težak pacijent te da se liječnici bore za njezin život.

Njezina majka K. V., koja je, također, zadobila opekline ruku, odbila je ostati u bolnici.

Dispečer Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo u srijedu je obavijestio Drugu policijsku upravu da je u ulici Gornji Velešići, općina Novo Sarajevo, došlo do samoozljeđivanja dvije ženske osobe inicijala K. V. i K. Dž., majke i kćerke iz Sarajeva.

Kako je navedeno, K. V. i K. Dž. ozlijeđene su nakon što su se polile benzinom, a zatim zapalile.

O ovome je obaviješten kantonalni tužitelj u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju ovog događaja.

Ovo je drugi slučaj samospaljivanja u Sarajevu od početka rujna.

Naime, 2. rujna kod Olimpijske dvorane Zetrae pronađeno je pougljeno tijelo nepoznatog muškarca, a nakon uviđaja je utvrđeno da se zapalio.

Stručnjaci tvrde da slučajevi samospaljivanja u psihijatriji nisu česti ni uobičajeni te da će psihički bolesne osobe rijetko sebi oduzeti život na takav način. Ovakvi potezi, smatraju stručnjaci, dolaze kada čovjek dobije osjećaj bezizlazne situacije.