BEZ PROPUSNICA ZA LOKALCE

Pojedini mještani poplavljenih područja krše zabranu prolaska

22.05.2014 u 13:44

Bionic
Reading

Civilima je i dalje zabranjen svaki ulazak na poplavljena područja u Posavini. Mještani poplavljene Gunje, Rajevog Sela, Račinovaca, Đurića i drugih poplavljenih sela ne smiju u njih ulaziti do daljnjega radi zaštite svojih života, sigurnosti spasitelja i imovine, saznali smo u PU Vukovarsko-srijemskoj nakon što su se pojavile informacije da su neki mještani prekršili tu zabranu

'Pojedinci uzrokuju probleme, jer u poplavljena sela pokušavaju doći sporednim putevima i čamcima. Nadležnim službama otežavaju situaciju, jer ih moramo vraćati nazad. Ponavljam, policija ni bilo koja druga institucija ne izdaje nikakve propusnice za civile. U poplavljeno područje mogu ući isključivo pripadnici službi uključenih u spašavanje, a to su vojska, policija, HGSS, vatrogasci i drugi ovlašteni', upozorio je tportal Domagoj Džigumović, glasnogovornik vukovarsko-srijemske PU.

Uoči današnje izvanredne sjednice Vlade u Županji, novinari će dobivati akreditacije za taj sastanak u dvorištu Šećerane. To nisu propusnice, nego samo novinarske akreditacije. Novinarske ekipe mogu se kretati do policijskih punktova na prometnicama gdje ih policija usmjerava ili u dogovoru sa službama, objasnio je Džigumović.

Čitatelje iz poplavljenog kraja, koji su nam se javili, zbunila je dezinformacija da dio građana dobiva propusnice za prolazak do svojih poplavljenih kuća. Džigumović je to sada izričito opovrgnuo objasnivši da ti ljudi nemaju dopuštenje, nego krše zabranu prolaska i policija ih vraća u nepoplavljeno područje.