KRENUO OBRAČUN

Pojavili se plakati koji ismijavaju Vladu, SDP tvrdi da iza akcije stoji HDZ

01.10.2015 u 12:00

Predizborni plakati sa statističkim 'uspjehom' Vlade

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Jakus

Bionic
Reading

U jeku predizborne kampanje na Sisačkoj cesti prije ulaza u Staro Čiče jutros su osvanuli plakati s potpisom građanske inicijative crnobijelo.eu, na kojima se kritiziraju dosadašnji rezultati Vlade i nedavno oformljene koalicije Hrvatska raste, a SDP je reagirao na plakate priopćenjem u kojem izražava žaljenje zbog toga što se 'HDZ u startu služi prljavom kampanjom nakon što je 2011. Hrvatsku ostavio u kaosu i dubokoj korupciji'

'Hrvatska raste. Javni dug se povećao za 34 posto', 'Hrvatska raste. U inozemstvo je odselilo 64 posto više građana', 'Hrvatska raste. Stopa nezaposlenosti povećala se za 26 posto', poruke su sa plakata kojima se ismijava SDP-ova kampanja.

RTL Autor: RTL

SDP-u tvrde kako se lijepljenjem plakata na kojima stoji da se stopa nezaposlenosti povećala za 26 posto 'pokopava' SDP-ova koalicija, dodajući da iza plakata stoji HDZ, a on 'dosad nije rekao ništa o svojem gospodarskom programu', što je, prema mišljenju vladajuće stranke, nastavak trenda kojim HDZ napada političke suparnike neistinama.


'Prljava kampanja HDZ-a je njihov izbor. SDP će startati onim što je koalicijska vlada postigla u posljednje četiri godine', poručili su iz SDP-a, dodajući kako je SDP-ova koalicijska vlada tri godine sređivala teško stanje u zemlji te kako ih iznenađuje to da 'HDZ na ovaj način sudi u 2015. kad se prisjetimo njihovih poraznih rezultata iz 2011'.