izvjestio hak

Pojačan promet prema moru, na autocesti u smjeru Karlovca kolona duga oko 5 kilometara

09.07.2022 u 07:14

Bionic
Reading

Pojačan je promet na autocestama prema moru, osobito na autocesti A1 između naplatne postaje Lučko čvora Bosiljevo II u smjeru Dubrovnika, zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera čvorova Buzin i Jankomir prema naplati Lučko te na pojedinim graničnim prijelazima, javio je HAK u 7 sati

Zbog prometne nesreće na 12. km autoceste A1 prije čvora Donja Zdenčina u smjeru Karlovca kolona je oko 5 km; a zastoji su na pojedinim dionicama autocesta-u blizini odmorišta te kod ulaza ili izlaza s autocesta.

Zbog jakog vjetra samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca i Obrovca); državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački; Paški most (DC106).

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Danas do 14 sati na pojedinim državnim cestama u Istri i priobalju zabrana je prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7.5 tona. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1. U nedjelju, 10. srpnja, zabrana je od 12 do 23 sata.

U prekidu su trajektna linija Sumartin-Makarska i katamaranska linija: Novalja-Rab-Rijeka.