GUŽVE I NA TRAJEKTIMA I GRANICI

Pojačan promet na cestama

14.08.2009 u 16:15

Bionic
Reading

Pojačan je promet na svim cestama prema unutrašnjosti i obrnuto prema moru, duž Jadranske magistrale te na prilaznim cestama turističkih mjesta, izvijestio je popodne u 15 sati Hrvatski auto-klub

Na autocesti A 2 Zagreb-Macelj kod naplatnih postaja Trakošćan u smjeru graničnog prijelaza Macelj kolona vozila duga je oko 4 kilometara, a kod naplatnih postaja Lučko na izlazu sa autoceste prema Zagrebu kolona je duga oko 5 km.

Vozila koja idu autocestom A 2 Zagreb-Macelj prema GP Macelj prometna policija preusmjerava na čvor Krapina, kako bi se izbjegla duža čekanja na čvoru Trakošćan. Kolnici su mjestimice vlažni i skliski u Istri, Lici i Gorskom kotaru.

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima Kaštel, Macelj i Plovanija u oba smjera. Na GP Karasovići pojačan je ulaz osobnih vozila, a na GP-ima Stara Gradiška, Slavonski Brod i Metković izlaz (čekanja do 30 minuta).
Pojačan je priljev vozila u većini trajektnih pristaništa. U trajektnom pristaništu Mišnjak kolona je duga oko 2 kilometra. Trajekti plove redovito.