loš tajming

Pojačan promet na autocestama prema moru, gužve zbog radova u Lučkom

20.08.2021 u 08:03

Bionic
Reading

Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju, pojačan je promet na pojedinim dionicama autocesta i u priobalju, a na A1 Zagreb-Split-Ploče veća je gustoća prometa između naplatne postaje Lučko i Karlovca, prema jugu, izvijestio je u petak Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog prometne nesreće na A1 između tunela Mala Kapela i čvora Brinje u smjeru Dubrovnika, vozi se uz ograničenje brzine od 80 km na sat.

Uočen je predmet na kolniku između čvora Zadar II i odmorišta Nadin u smjeru Dubrovnika, vozi se jednim prometnim trakom uz ograničenje brzine 80 km na sat.

  • +15
Gužva na Lučkom Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajač

Do 10. rujna zbog sanacije nadvožnjaka u čvoru Lučko vozi se po dva sužena traka u oba smjera, uz ograničenje brzine na 60 km na sat, a privremena prometna regulacija je i na Jadranskoj aveniji;

Tijekom dana, zbog povećane gustoće prometa, moguće su poteškoće, povremeni zastoji i vožnja u koloni na pojedinim dionicama autocesta, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, Krčkom mostu (DC102), Istarskom ipsilonu prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, kod tunela Učka i kod čvora Matulji, Ličkoj (DC1) i Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima, u trajektnim lukama i pristaništima te na pojedinim graničnim prijelazima.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

U pomorskom prometu nema poteškoća. Zbog povremeno povećane gustoće prometa tijekom dana moguća su čekanja u pojedinim trajektnim lukama i pristaništima.