OPREZ U VOŽNJI

Pojačan promet i kolone, no bez dužih čekanja

10.08.2014 u 14:38

Bionic
Reading

Pojačan je promet na autocesti A2 Zagreb-Macelj u oba smjera, A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, duž Jadranske magistrale (D8) na prilazima Splitu, Omišu, Makarskoj, Istarskom ipsilonu, Krčkom mostu, te na zagrebačkoj i riječkoj obilaznici, izvijestio je popodne Hrvatski autoklub

Promet je srednje gust na autocesti A1 između čvorova Lučko i Bosiljevo 2 u oba smjera, te između tunela Mala Kapela i čvora Bosiljevo 2 u smjeru Zagreba.

Pred naplatnom postajom Lučko na izlazu s autoceste A1 kolona vozila je 2 km, dok na ulazu na autocestu A1 u smjeru mora nema dužih čekanja.

Zbog prometne nesreće na autocesti A4 Zagreb-Goričan, između Popovca i Svete Helene u smjeru Varaždina, vozi se uz ograničenje brzine od 80 km na sat.

Na autocesti A7 pred naplatnom postajom Rupa, prema graničnom prijelazu Rupa kolona je oko jedan kilometar, dok su mogući zastoji prema Zagrebu.

Na izlazu s Istarskog ipsilona (A9) prema graničnm prijelazima Kaštel i Plovanija vozi se u koloni vozila od 5 km.

Pojačan je promet i na ulazu na Istarski ipsilon u smjeru Pule i Pazina.

Mogući su povremeni zastoji na Krčkom mostu te na autocesti A1 između čvorova Posedarje i Sveti Rok u oba smjera.

Tijekom popodneva očekuje se pojačan promet prema unutrašnjosti na autocesti A1 između Bosiljeva i Zagreba pred naplatom Lučko, na autocesti A2 Zagreb-Macelj u pravcu Macelja, Istarskom ipsilonu prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, Krčkom mostu u smjeru kopna te autocesti A7 prema graničnim prijelazima Rupa i Pasjak.

Promet osobnih vozila pojačan je na graničnim prijelazima: na ulasku u Hrvatsku - Mali Prolog (čekanja 1 sat), Županja i Slavonski Brod; u oba smjera - Pasjak, Rupa, Kaštel (izlaz 30 minuta), Plovanija (izlaz 30 minuta), Metković (ulaz oko 2 sata), Aržano, Bajakovo (ulaz 2 sata), Macelj, Stara Gradiška, Karasovići i Klek.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe, uz pojačan priljev vozila u većini trajektnih luka.

Povremena čekanja moguća su u trajektnim pristaništima prema Cresu, Rabu i Pagu te u trajektnim lukama Zadar i Split.