DAN POBJEDE

Pogledajte završne pripreme za mimohod u Kninu

04.08.2016 u 12:28

  • +9

Završne pripreme za mimohod u Kninu

Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavić

Bionic
Reading

Tijekom četvrtka i petak u Kninu će biti svečano obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja te 21. obljetnica vojno-redarstvene akcije Oluja. Na proslavi u Kninu očekuje se oko 100 tisuća posjetitelja

Obilježavanje blagdana započinje u četvrtak kada će se na platou ispred galerije na kninskoj tvrđavi u 20 sati upriličiti prijam za ratne zapovjednike iz Oluje nakon čega su predviđena prigodna obraćanja sve do 21.30 sati.

Središnja svečanost održat će se dan kasnije, uveličat će je, između ostaloga, i nastup akrobatske letačke grupe Krila Oluje. Svečani mimohod Oružanih snaga RH, Ministarstva unutarnjih poslova, državnih i vojnih uzvanika, branitelja i građana započet će u 10 sati od kninske tvrđave do Trga dr. Ante Starčevića na kojem će se u 10.30 sati polagati vijenci i paliti svijeće kod spomenika Hrvatske pobjede 'Oluja '95.'.

RTL Autor: RTL


Video: Hrvoje Jelavić / PIXSELL

Potom je predviđen i vojno-akrobatski program Počasno-zaštitne bojne te brojna druga događanja. Program završava navečer koncertom 'Pobjeda za heroje' u 21 sat, a posjetitelje će, među ostalim, zabavljati orkestar i klapa Hrvatske ratne mornarice 'Sveti Juraj', Tamburaški orkestar HRT-a i Marko Perković Thompson.

Podsjetimo, prošle godine je uoči proslave 20. godišnjice operacije Oluja održan mimohod Hrvatske vojske u Zagrebu koji je izazvao mnogo bure na političkoj sceni jer su se prijedlogu tadašnjeg premijera Zorana Milanovića protivili predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović te šef oporbe i tadašnji predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.