SAMO ZA MEDICINSKE SVRHE

Pogledajte prvu američku TV reklamu za marihuanu

06.03.2014 u 20:08

Bionic
Reading

Medicinska marihuana postala je legalna u 20 američkih država, a u Coloradu i Washingtonu legalizirano je i korištenje i posjedovanje kanabisa u osobne svrhe, međutim oglašivačima još nije privlačna ideja o njezinu reklamiranju. To bi se moglo promijeniti nakon što je jedna od većih američkih TV mreža odlučila emitirati reklamu za internetsku stranicu MarijuanaDoctors.com

Reklamu u trajanju od minute moći će vidjeti gledatelji u New Jerseyu, Chicagu and Massachusettsu, i to na kanalima Fox, Comedy Central, CNN, ESPN, AMC, Discovery i Food Channel.

Gledateljima se u reklami poručuje, umjesto da kupe marihuanu od dilera, mogu otići kod doktora koji će im marihuanu prepisati legalno.

Kako piše Bloomberg, američke države Colorado i Washington prve su na referendumu 2012. legalizirale korištenje marihuane za osobne potrebe, a pokušava je se legalizirati i u nekim drugim državama. I sam američki predsjednik Barack Obama nedavno je rekao da marihuana nije ništa opasnija od alkohola te da bi se legalizacija i dalje trebala razmatrati.

Prema statistikama, u 2012. u SAD-u više je ljudi privedeno zbog posjedovanja marihuane nego zbog svih ostalih nasilnih kaznenih djela.