TURIZAM KOD GROŽNJANA

Pogledajte luksuznu Lorencinovu kuću

13.03.2013 u 13:53

Bionic
Reading

Pitanja o kreditu novog ministra turizma Darka Lorencina danas su uzrujala njegovog šefa, premijera Milanovića. No sam pogled na objekt koji je produkt tih kredita dokazuje da su supružnici Lorencin itekako dobro uložili novac

Riječ je o rustikalnoj kući za odmor u mjestu Donji Kalčini kod Grožnjana. Kuća od 135 kvadrata s okućnicom i bazenom sagrađena je 2009, iste godine kada tvrtka Lorencin d.o.o. u temeljni kapital unosi kuću na području Grožnjana. U općini Grožnjan je i napušteni zaseok Sveti Juraj koji je 1996. kupio Lorencinov stranački šef Ivan Jakovčić.

Lorencin je 2004. podigao kredit u švicarskim francima kojim je počeo graditi kuću u Grožnjanu. Kad je došao do faze roh-bau, 2009, unosi kuću u temeljni kapital tvrtke Lorencin d.o.o. Godine 2010. uzima dva kredita u eurima u Hypu kojima zatvara stari kredit u švicarskim francima. U međuvremenu dovršava kuću u Grožnjanu koju tvrtka iznajmljuje turistima. Kredit banke OTP iskorištava za gradnju bazena uz kuću u Grožnjanu.


Rustikalnu kuću Lorencini iznajmljuju turistima, a cijena joj je od 760 do 1.639 eura po tjednu, ovisno o terminu. U kuću s dvije spavaće sobe i dvije kupaonice može se smjestiti šest osoba. Osim prekrasnog interijera, turistima je na raspolaganju i sauna.

Fotogaleriju Lorencinove kuće možete pogledati ovdje.