146. sjednica

Pogledajte koga je Vlada razriješila, a kome je dodijelila nove dužnosničke fotelje

08.03.2019 u 17:55

Bionic
Reading

Na zatvorenome dijelu 146. sjednice održane u petak, Vlada je informirana o provedbi Nacionalnog programa reformi 2018., za mjesec veljaču 2019., usvojila je preglede zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2019. godinu, donijela je stajališta za sastanke Vijeća ministara te niz kadrovskih odluka

Na zatvorenome dijelu 146. sjednice održane u petak, Vlada je informirana o provedbi Nacionalnog programa reformi 2018., za mjesec veljaču 2019., usvojila je preglede zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2019. godinu, donijela je stajališta za sastanke Vijeća ministara te niz kadrovskih odluka.

Vlada je utvrdila stajališta za sastanke Vijeća ministara i to Vijeća za pravosuđe i unutarnje poslove (JHA), te Vijeća za ekonomske i financijske poslove (ECOFIN) koje će se održati 12. ožujka 2019.

Vlada je izmijenila Odluku o osnivanju Povjerenstva za upravljanje sigurnošću u zračnom prometu, kojom se razrješuje dio dosadašnjih članova i to pukovnik Dražen Ivandić, Stjepan Huzjak i Ante Lažeta, te se imenuju novi članovi Povjerenstva, kao predstavnici Ministarstva obrane, Ministarstva unutarnjih poslova i Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo. Novi su članovi Povjerenstva Mario Počinok, Davor Spevec i Marin Puh.

Razriješen je dosadašnji predsjedavajući Središnje koordinacije za nadzor i zaštitu prava i interesa Republike Hrvatske na moru Oleg Butković, te je za novog predsjedavajućeg, kao ministra unutarnjih poslova po položaju, imenovan dr. sc. Davor Božinović. Vlada je također razriješila dio članova spomenute Koordinacije i to mr. sc. Maju Markovčić Kostelac i dr. sc. Dragana Lozančića. Novim je članom Središnje koordinacije imenovan, kao predstavnik Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Siniša Orlić.

Vlada je razriješila dio dosadašnjih članova i zamjenika članova Stručnoga tijela Središnje koordinacije za nadzor i zaštitu prava i interesa Republike Hrvatske na moru kapetana Davora Vidana, Srđana Kuščevića, Leona Rašića i Željka Šeravića, Novim je članom Stručnoga tijela ove Središnje koordinacije, imenovan kapetan Željko Kuštera, a zamjenikom člana Jozo Ljubičić.

Skupštini društva Pomorski centar za elektroniku d.o.o., Vlada predlaže izbor članova Nadzornog odbora društva do provedbe postupka izbora članova Nadzornog odbora, na vrijeme od najduže šest mjeseci. Za izbor su predloženi: mr.sc. Sani Ljubunčić, Tanja Major i Zdenko Simičić. Također, Vlada je Skupštini za člana Uprave - direktora društva, do imenovanja kandidata za člana Uprave društva putem javnog natječaja, na razdoblje od najduže šest mjeseci, predložila imenovanje Branka Lubine.

  • +8
Sjednica Vlade Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Zbog isteka mandata, razriješeni su dosadašnji članovi Upravnoga vijeća Centra za regionalne aktivnosti Programa prioritetnih akcija dr. sc. Mario Šiljeg, Damir Župan, Ruža Batinić-Santro, prof. dr. sc. Alen Soldo i Neven Stipica. Vlada je imenovala nove članove Upravnoga vijeća, kao predstavnike  Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Grada Splita, Sveučilišta u Splitu i djelatnika Centra i to: dr. sc. Marija Šiljega, Damira Župana, Branku Mimicu, prof. dr. sc. Leandru Vranješ Markić i Dinu Šilović.

Razriješen je dosadašnji predstavnik Republike Hrvatske u Razvojnoj banci Vijeća Europe Miroslav Papa. Novim je predstavnikom Republike Hrvatske u Upravnom odboru Razvojne banke Vijeća Europe, koji je po položaju stalni predstavnik Republike Hrvatske pri Vijeću Europe u Strasbourgu, imenovan Toma Galli.

Zbog isteka mandata, razriješen je dosadašnji ravnatelj Hrvatske akreditacijske agencije Tihomir Babić, koji je ujedno imenovan za vršitelja dužnosti ravnatelja ove agencije, do imenovanja ravnatelja, temeljem provedenog postupka po raspisanom natječaju.

Vlada je razriješila dosadašnjeg predstavnika Republike Hrvatske u Mješovitom povjerenstvu Republike Hrvatske i Katoličke crkve za rješavanje gospodarskih pitanja Igora Vidru. Novim je predstavnikom u Mješovitom povjerenstvu, kao predstavnik Ministarstva pravosuđa, imenovan Dalibor Ružić.

Razriješen je i dosadašnji predstavnik Republike Hrvatske u Mješovitoj komisiji Republike Hrvatske i Katoličke crkve za rješavanje pravnih pitanja Toma Galli. Novom je predstavnicom u ovom Mješovitom povjerenstvu, kao predstavnica Ministarstva vanjskih i europskih poslova, imenovana Gordana Vidović Mesarek.