3:1 U ZADRU

Pogledajte kako je Dinamo prošao pobjednički kroz Stanove

19.08.2012 u 12:58

Bionic
Reading

Dva gola Sammira, jedan Duje Čopa za 'modre' te počasni pogodak Josipa Ivančića za domaći Zadar vidjeli su izvrsno popunjeni Stanovi u 5. kolu MAXtv Prve lige

Dinamu je gostovanje na Stanovima tradicionalno teško, a uoči prve utakmice 4. pretkola Lige prvaka kontra Maribora treneru Anti Čačiću i njegovim nogometašima poraz i slaba igra u Zadru ne bi dobro sjeli.

Unatoč tome, pun stadion u Zadru nije gledao odveć kvalitetnu utakmicu, bilo je tu previše rastrgane igre na obje strane, krivih dodavanja, bespotrebnih prekršaja, a u svemu tome, očekivano, bolje su se snašli domaćini.

Gol vrijedan pobjede vidjeli smo u 28. minuti, kad je Duje Čop efektnim lobom završio brzu akciju Ivana Peke i Sammira. U prvom poluvremenu još smo vidjeli dvije situacije koje su itekako utjecale na slijed susreta; u 43. minuti Zadar je izjednačio preko Jolića, no opravdano mu je suđeno zaleđe koje je pak bez problema mogao izbjeći, a pola minute kasnije vidjeli smo 'pomračenje' Peke koji je svoju vrlo lošu partiju okončao drugim žutim kartonom zbog nasrtaja na Ivana Antona Vasilja (mogao je to biti i izravni crveni karton).

Uključite se i vi u raspravu – registrirajte se na Tribina.hr, informirajte se o vlastitoj reputaciji, sudjelujte u stvaranju sadržaja i gledajte live prijenose!

Zadrani do kraja nisu iskoristili terensku i brojčanu nadmoć onako kako su sami željeli; Zagrepčani su se dobro branili, a u jednoj prilici pomogla im je i prečka. Istodobno, sredinom drugog dijela nekoliko stotina Bad Blue Boysa ponovno je bacanjem baklji na travnjak nekoliko puta prekinulo susret izražavajući tako svoje nezadovoljstvo, pa i netrpeljivost prema Zdravku Mamiću.

Nakon 15-minutnog prekida Sammir je pogodio za 2:0 nakon asistencije Nikole Pokrivača i tako lišio kraj utakmice ikakvih neizvjesnosti. Činilo se konačnih 1:2 na Stanovima postavio je golom Josip Ivančić sedam minuta prije kraja utakmice, no u posljednjim trenucima Domagoj Vida je izborio penal za svoju momčad, a krajnji rezultat 3:1 za Dinamo postavio je Sammir s bijele točke.