TUNJEVINA S HISTAMINOM

Podravka povukla 'Evu' iz slovenskih trgovina

06.05.2009 u 17:32

Bionic
Reading

Podravka je danas iz slovenskih prodavaonica povukla konzerve 'Eva' tunjevine u maslinovu ulju s datumom proizvodnje 20. ožujka 2009. godine, a zbog povećane koncentracije histamina, izvijestila je slovenska podružnica Podravke

LJUBLJANA/ZAGREB - Iz koprivničke Podravke objašnjavaju da je riječ o jednoj seriji "Eva" tunjevine s datumom 20. ožujka ove godine koja se prodavala u Mercatorovim trgovinama u Sloveniji.

Podravka je, kažu, jučer poslala obavijest da se ta serija povuče iz prodaje.

Iz Podravke su pozvali potrošače u Sloveniji, koji su kupili sporne konzerve, da ih vrate na adresu predstavništva u Ljubljani te najavili da će im poslati novi proizvod koji je zdravstveno ispravan, kao i da će podmiriti troškove poštarine.

U obrazloženju slovenskog predstavništva Podravke se navodi da je u spornoj seriji tunjevine utvrđena povećana koncentracija histamina koja bi osobama osjetljivim na tu tvar mogla prouzročiti zdravstvene poteškoće.

Riječ je o konzervama od 115 grama, zlatno-crvene boje i pravokutnog oblika s datumom proizvodnje 20. ožujka 2009. i rokom uporabe 20. ožujka 2013. godine.