pulmolog saša srića

'Podaci Ministarstva ne odgovaraju realnom stanju u KB-u Dubrava - broj pacijenata svaki dan je veći, hitne ambulante su prenapučene'

15.12.2020 u 08:46

Bionic
Reading

Pulmolog Saša Srića gostovao je u emisiji Novi dan N1 televizije te je iznio poražavajuće podatke o stanju u KB-u Dubrava vezane za epidemiju koronavirusa

Za stanje u KB-u Dubrava, koja je glavna hrvatska bolnica za Covid, rekao je kako podaci Ministarstva zdravstva ne odgovaraju situaciji.

'Bojim se da podaci Ministarstva zdravstva ne odgovaraju aktualnoj situaciji u Dubravi. Pohvalio bih ravnatelja, liječnike, sestre, specijalizante, zahvaljujući ljudstvu dajemo nadljudske snage, no bojim se da brojke ne odgovaraju realnom stanju. Broj primljenih pacijenata svaki dan je veći, srednje teške i teške slike, pacijenti koji zahtijevaju kisik i oni koji završavaju u intenzivnoj. Brojka je prešla 80 posto, hitne ambulante su prenapučene, do stotinjak pregleda je u bolnici za Covid. Pacijenti koji ne zahtijevaju kisik upućuju se na kućno liječenje. Pitanje je koliko će se ta situacija moći održavati', rekao je Srića na N1 televiziji.

Komentirao je i izjavu ravnateljice Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević, koja je novinarska pitanja na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite RH u ponedjeljak usporedila sa sudnicom.

'Kolegica Markotić kaže da se osjeća kao da je u sudnici, što je malo neobično jer treba odgovarati na novinarska pitanja. Bojim se da, ako nastavimo ovim trendom, nećemo završiti u sudnici, završit ćemo u ropotarnici', rekao je Srića.

  • +22
KB Dubrava Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL