dio vatrogasaca na odmoru

Pod kontrolu stavljen požar poviše Bilica

18.07.2017 u 18:20

Bionic
Reading

Požar koji je u ponedjeljak u 18,20 sati buknuo na Trtaru, brdu poviše Bilica, lokaliziran je danas u 16,40 sati, a izgorjelo je 58 hektara trave, niskog raslinja i borove šume, doznaje se u šibenskome Županijskom centru 112

Dio vatrogasaca pušten je na odmor, a dio ih je i dalje na požarištu, gdje nastoje do kraja ugasiti vatru.

Trenutačno su aktivni požari na Kozjaku, iznad Kijeva, i u Turićima, a požar je od Gošića, mjesta u Zadarskoj županiji, prešao u Šibensko-kninsku županiju i trenutačno ga gasi 14 vatrogasaca s pet vozila, doznaje se u Županijskom centru 112.

U 24 sata do utorka u osam sati ujutro na području Šibensko-kninske županije vatrogasci su intervenirali deset puta zbog požara na otvorenome, od kojih je, osim u Bilicama, aktivan i požar na planini Kozjaku koji je buknuo 8. srpnja.

Tijekom dana požarište obilaze vatrogasci iz drniške Javne vatrogasne postrojbe, koji, osim tog požara, nadziru i požar na Svilaji. Oba požara su pod nadzorom, ali nisu lokalizirani.

U ponedjeljak popodne ugašen je požar na napuštenoj zgradi željezničke postaje u Staroj Straži kod Knina, na kojoj je izgorjelo krovište.  

Tijekom ponedjeljka gorjelo je i u Pokrovniku kod Copića te u Konjevratima u zaleđu Šibenika, a ti su požari uspješno stavljeni pod nadzor.