GUST PROMET

Kreću uskršnje gužve: Kilometarska kolona zbog nesreće na A1

29.03.2024 u 11:21

Bionic
Reading

Početak produženog uskrsnog vikenda donio je i povećanu gustoću prometa na hrvatskim cestama

A1 Zagreb-Ploče-Karamatići: na dionici Lučko-Jastrebarsko: prometna nesreća kod čvora DONJA ZDENČINA (14. km) u smjeru mora;

povećana gustoća prometa na autocesti A1 između naplatne postaje LUČKO i čvora KARLOVAC u smjeru Dubrovnika.

Zagrebačka obilaznica (A3): povećana gustoća između čvora ZAGREB ZAPAD i čvora LUČKO u smjeru istoka (Lipovca). Promet se vodi po dvije prometne trake - usporeno u koloni u pokretu s povremenim zastojima.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zatvoren je izlazni krak čvora Orehovica iz smjera Zagreba u smjeru Trsata i centra Rijeke. Obilazak s autoceste A6 je preko čvora Čavle, a s autoceste A7 preko čvora Rijeka istok.

Prekinut je promet na križanju DC430 i DC30, sjeverni kolnik (u smjeru zračne luke Franjo Tuđman). Obilazak je preko Petine.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će na pojedinim državnim cestama u Istri i priobalju (zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti DC1):

na Veliki petak, 29. ožujka, od 15 do 23 sata;

na blagdan Uskrsa, 31. ožujka, od 14 do 23 sata;

na Uskrsni ponedjeljak, 1. travnja, od 14 do 23 sata.

Podsjećamo vozače motornih vozila da na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla do 31. ožujka.