OBLAČNO U CIJELOJ ZEMLJI

Početak tjedna pokvarit će kiša, pogledajte gdje i koliko

25.09.2017 u 07:48

Bionic
Reading

Meteorolozi za ponedjeljak najavljuju umjereno i pretežno oblačno vrijeme, mjestimice s kišom, a na Jadranu i s pljuskovima te grmljavinom.

Oborina će biti češća u prvom dijelu dana. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i istočni. Na Jadranu će puhati slaba do umjerena, podno Velebita povremeno i jaka bura, a u Dalmaciji još u početku slab istočnjak i jugo. Najviša dnevna temperatura na kopnu od 14 do 19, na Jadranu do 23 °C.

I dalje promjenljivo i nestabilno. Bit će sunčanih razdoblja, ali još i povremene kiše ili lokalnih pljuskova, uglavnom u unutrašnjosti. Od četvrtka stabilnije i sunčanije. Temperatura bez znatnije promjene.

  • +6
Vremenska prognoza 25.09.2017. Izvor: dhmz.hr / Autor: tportal.hr

Kad je riječ o prometu, HAK je izvijestio kako kiša i mokri kolnici usporavaju promet u Isri, Hrvatskom primorju, Lici i Dalmaciji. Magla smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru i Lici, a ima je i na autocesti A6 između čvorova Bosiljevo2 i Kikovica. Jak vjetar povremeno otežava vožnju na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb, između čvora Kikovica i tunela Tuhobić.

Zbog privremene regulacije prometa i suženog kolnika vozi se usporeno, u koloni od oko 2,5 km na dionici autoceste A2 Zagreb-Macelj, između čvorova Zaprešić i Jankomir (u smjeru Zagreba).

  • +3
Kiša Izvor: Pixsell / Autor: Damjan Tadić