vrijeme

Počet će kišom i grmljavinom: Pročitajte detaljnu prognozu za produljeni vikend

02.08.2019 u 06:43

Bionic
Reading

Sa zapada u petak stiže postupno naoblačenje s kišom često u obliku pljuskova s grmljavinom

Pljuskovi će biti češći i izraženiji poslijepodne, kada je lokalno moguće i grmljavinsko nevrijeme. Najviše sunčanog vremena očekuje se na krajnjem jugu, donosi Državni hidrometeorološki zavod.

Vjetar u unutrašnjosti slab do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu jugo i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 25 i 30 °C, u Dalmaciji malo viša.

  • +14
Zagreb: Kiša u centru grada Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

U subotu prestanak kiše i razvedravanje sa zapada, pa će idućih dana prevladavati sunčano vrijeme. No u unutrašnjosti su u poslijepodnevnim satima uz lokalno jači razvoj oblaka mogući pljuskovi i grmljavina, osobito u gorju.

Nesanica, glavobolja...

Prevladavat će razmjerno nepovoljne biometeorološke prilike. Nesanica, glavobolja, razdražljivost i loše raspoloženje mogući su kod meteoropata i kroničnih bolesnika u unutrašnjosti Hrvatske. Na Jadranu bi sparina mogla nepovoljno djelovati na plućne i srčane bolesnike.

Vjetar u unutrašnjosti slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni.

Na obali i otocima noću bura, a danju sjeverozapadnjak i zapadnjak, uz obalu i jugozapadnjak koji će u subotu mjestimice biti i jaki. Nakon malo svježije subote temperatura zraka u porastu.