USKORO I PRESUDA

Počelo suđenje za pljačku gotovo 100 tisuća eura u Zračnoj luci Dubrovnik; muškarac je priznao krivnju, a žena se ne osjeća krivom

26.05.2020 u 13:13

Bionic
Reading

Na Županijskom sudu u Dubrovniku počelo je suđenje paru osumnjičenom za pljačku utrška iz Zračne luke Dubrovnik

Dubrovački list javlja da je ovog utorka počelo suđenje Antunu Katušiću i Saneli Hadžić za pljačku u Zračnoj luci prilikom koje je otuđen dnevni utržak Duty free Shopa, tj. oko 100 tisuća eura, a presuda će biti donesena ovog petka u 11 sati.

  • +2
Počelo suđenje Antunu Katušiću i Saneli Hadžić za pljačku u zračnoj luci Izvor: Cropix / Autor: Bozo Radic

U sudnici Antun Katušić istaknuo je kako se osjeća krivim za razbojništvo u Zračnoj luci naglasivši kako je bio u izrazito delikatnoj životnoj situaciji te kako ne bi ni u koga upirao prstom. Njegova pomagačica Sanela Hadžić rekla je kako se ne osjeća krivom za krađu u Zračnoj luci rekavši kako je točno da je radila u Dubrovniku te da je u Grad došla zbog svog muža te da nije znala za oružje koje je pronađeno.

Da podsjetimo, u listopadu 2019. godine tada nepoznati dvojac opljačkao je u Zračnoj luci Dubrovnik zaštitare s utrškom zračne luke te su motociklom pobjegli u nepoznatom smjeru. Policija je prvotno za zločin sumnjičila Antuna Katušića i njegovog sina, no kasnije su istragu usmjerili samo prema starijem Katušiću i, kako se ispostavilo, državljnaki Bosne i Hercegovine Saneli Hadžić.

Prema izvještaju DORH-a, Katušića i Hadžić se tereti da su tijekom listopada 2019. godine po prethodnom dogovoru da uz prijetnju oružjem uzmu novac, počinili navedena kaznena djela, pri čemu mu je okrivljenica htjela pomoći u počinjenju kaznenog djela razbojništva na štetu pravne osobe.