veliki projekt

Pločani dobivaju novu gradsku plažu, pogledajte kako će izgledati

12.12.2017 u 20:42

Bionic
Reading

Pločani će dobiti novu gradsku plažu s igralištem za odbojku na pijesku, ali i pametne tuševe sa senzorima koji će štedjeti vodu, ambijentalnu rasvjetu... Njihov projekt vrijedan 405 tisuća kuna jedan je od ukupno njih 46 koje će Ministarstvo turizma sufinancirati s ukupno 20 milijuna kuna

Pločani će svoju gradsku plažu urediti tijekom dvije faze. Iz Ministarstva turizma stiže im gotovo 80 posto potrebnog iznosa za realizaciju prvog dijela investicije ukupno vrijedne oko 405 tisuća kuna. Tim će novcem, između ostalog, ukloniti urušeni zid na najvišoj terasi, urediti igralište za odbojku na pijesku, postaviti javnu i ambijentalnu rasvjetu, ali i pametne tuševe sa senzorima za uštedu vode.

Riječ je o projektu, kako su obavijestili na službenim stranicama Grada Ploča, koji su ovoga rujna prijavili na Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2017. Ministarstva turizma.

'Javna turistička infrastruktura sastavni je dio turističke ponude svake destinacije i zato je iznimno bitno da u nju kontinuirano ulažemo. Kroz ovaj program dodjeljujemo gotovo 20 milijuna kuna za ukupno 46 projekata kroz koje će naše primorske i kontinentalne destinacije postati još privlačnije, atraktivnije i kvalitetnije', objasnio je ministar turizma Gari Cappelli.

Pločani na tome ne planiraju stati, nego, kako najavljuju, pripremaju drugu fazu uređenja, a projekt će prijaviti iduće godine. 

A evo kako su Pločani zamislili svoju novu gradsku plažu:

Zainteresirani građani ovoga južnodalmatinskog grada su pak poslije objave vijesti na Facebooku gradske vlasti upitali i kad će na red doći uređenje plaže na Baćinskim jezerima, u kampu, jer, kako su ju opisali, ona izgleda 'kao posljedica pada atomske bombe'.