VELIKO PRIZNANJE

Plivi nagrada za najbolji investicijski projekt u Istočnoj Europi

09.04.2014 u 10:54

Bionic
Reading

Pliva Hrvatska d.o.o., članica Teva grupe, u vrlo jakoj konkurenciji zemalja i projekata osvojila je nagradu za najbolji investicijski projekt u Istočnoj Europi

Dodjela nagrada održala se u sklopu jedne od najvećih svjetskih investicijskih konferencija Annual Investment Meetinga, a koja se pod visokim pokroviteljstvom H. H. Sheikha Mohammeda Bin Rashida Al Maktouma, premijera i potpredsjednika Ujedinjenih Arapskih Emirata te vladara Dubaija održava od 8. do 10. travnja u Dubaiju.

Pliva je uz podršku Ministarstva gospodarstva Republike Hrvatske i Agencije za investicije i konkurentnost pri realizaciji investicije, osvojila nagradu za najbolji investicijski projekt za Istočnu Europu, i to u vrlo jakoj konkurenciji zemalja, a koje su također, tradicionalno prepoznate kao atraktivne destinacije za investiranje poput Poljske, Češke, Slovačke, Turske i Srbije/Vojvodine.

293333, 317883, 316090, 291657
Tihomir Orešković
, predsjednik uprave PLIVE Hrvatska d.o.o. tom prigodom izjavio je: 'Drago nam je da su naši investicijski napori dobili priznanje i na međunarodnoj razini i koristim priliku da se još jednom zahvalim svima koji su doprinijeli uspješnoj realizaciji vrlo ambiciozno isplaniranih projekata. Ovo je još jedna potvrda da u Hrvatskoj postoje znanja i sposobnosti da uspješno konkuriramo na najzahtjevnijim svjetskim tržištima. Vjerujem da će ovo biti dodatni poticaj i drugima u okruženju da prepoznaju stručnost i profesionalizam u Hrvatskoj.'

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak tim povodom rekao je da je neosporna činjenica da je danas lakše investirati u Hrvatsku u odnosu na samo godinu dana ranije te dodao: 'Osim što samo promijenili zakonodavni okvir, imamo poticaje i olakšice za ulagače, ali što je još i važnije - promijenili smo i investicijsko okruženje te konkurentnost zemlje. Na sve moguće načine želimo dokazati koliko nam je važna proizvodnja, izvoz i svako novo radno mjesto, a posebno ona u visokotehnološkoj proizvodnji', zaključio je ministar Vrdoljak.

Na AIM-u je 2013. prvi put organizirana dodjela nagrada za najbolja direktna strana ulaganja, a koje se dodjeljuju nacionalnim agencijama za privlačenje investicija s ciljem promicanja doprinosa navedenih agencija u gospodarskom razvoju svojih zemalja. Nagrade se dodjeljuju u šest kategorija razvrstanih po sljedećim geografskim regijama: Afrika, Bliski istok i Sjeverna Afrika, Azija, Latinska Amerika, Središnja Amerika te Istočna Europa.