DOBRA SURADNJA S VLADOM

[VIDEO] Plenković u Ivanić-Gradu: Zagrebačka županija je među pet najrazvijenijih u Hrvatskoj

09.03.2021 u 14:45

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković u utorak je boravio u Ivanić-Gradu te istaknuo dobru suradnju s gradskim i vlastima Zagrebačke županije za koju je rekao da je među pet najrazvijenijih, a za grad da kroz ulaganja image gradi na zdravstvenom turizmu.

Nakon sastanka s gradonačelnikom Javorom Bojanom Lešom i županom Stjepanom Kožićem u Gradskoj upravi premijer je izjavio da županija i Ivanić-Grad svojim ulaganjima djeluju komplementarno s onim što čini Vlada za očuvanje radnih mjesta.

"Riječ je o sredstvima koja su dotakla čak 57 tisuća radnika, 512 milijuna kuna je isplaćeno do sada za očuvanje radnih mjesta", naveo je Plenković.

Iz EU 514 milijun eura za projekte razvoja županije

Naglasio je da je u mandatu njegove Vlade na području županije ugovoreno 514 milijuna eura iz EU za projekte koji pridonose njezinom razvoju.

Ujedno je reformom Zakona o financiranju lokalne i područne samouprave ova županija dobila, kad se zbroje županija gradovi i općine, 28 posto više prihoda u prošloj godini u odnosu na 2017., dodao je premijer.

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl

Županija se potvrdila među među pet najrazvijenih u Hrvatskoj, istaknuo je i Ivanić-Grad pohvalio zbog ulaganja u školsku infrastrukturu i sportske dvorane za mlade te "koncept razvoja zdravstvenog turizma na temelju kojeg ovaj grad i gradi svoj image unutar županije".

U tom kontekstu gradonačelnik Leš istaknuo je ulaganje u "Naftalan", temeljem kojeg se Ivanić-Grad upravo prepoznaje kao mjesto razvoja zdravstvenog turizma.

Ivanić-Grad prošle je godine izgradio novu školsku sportsku dvoranu, a gradonačelnik najavljuje izgradnju još jedne ove godine. Istaknuo je i ulaganje u energetsku obnovu vrtića, koji su svi obnovljeni.

Izrazio je zadovoljstvo suradnjom s Vladom vezano uz projekt izgradnje kanalizacijskog sustava, a nada se da će se uskoro početi i s radovima na uređenju pruge.

Država ulaže upravo za što treba - u razvoj infrastrukture

Država ulaže upravo za što treba, u razvoj infrastrukture, a grad se nadopunjuje na sve državne mjere, rekao je Leš.

Župan Kožić istaknuo je da je županija u proširenje "Naftalana" uložila 70 milijuna kuna, te je također istaknuo ulaganja u osnovno i srednje obrazovanje.

To činimo i u cijeloj županiji, dodao je i naveo da su te investicije vrijedne preko 140 milijuna kuna.

Naglasio je i da je županija u prošloj godini povećala pomoć za poduzetnike preko 90 posto.

Izdvojili smo bespovratnih 13,7 milijuna kuna, a kroz OPG-ove oko osam milijuna kuna bespovratnih sredstava, rekao je Kožić te posebno istaknuo da je u prošloj godini u županiji novozaposlenih bilo više od 1500.

Najavio je daljnja ulaganja u vodoopskrbnu infrastrukturu, posebno u istočnom dijelu županije - u deset općina i četiri grada, a vrijednost investicije je ukupno 883 milijuna kuna.