epidemiološke mjere

[VIDEO] Pogledajte nezgrapni pozdrav predsjednika i premijera; Plenković: S Milanovićem se nisam rukovao zbog karijesa

16.07.2020 u 12:36

Bionic
Reading

S par minuta zakašnjenja Andrej Plenković, tehnički predsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a, stigao je na Pantovčak kako bi od predsjednika Zorana Milanovića zatražio mandat za sastav nove Vlade.

Mandat je i dobio, ali se prilikom pozdravljanja po dolasku Plenkovića na Pantovčak dogodio nesporazum, odnosno reakcija predsjednika koja nije u skladu s epidemiološkim mjerama Nacionalnog stožera civlne zaštite.

Milanović je, naime, Plenkoviću po dolasku pružio ruku, no tehnički premijer je odmah reagirao i predsjedniku okrenuo lakat da se pozdrave sukladno epidemiološkim preporukama za pozdravljanje tijekom pandemije koronavirusa.

Plenković je kasnije kazao, kako prenosi N1, da se s Milanovićem nije rukovao zbog 'karijesa'. Riječ je o aluziji na MIlanovićevu izjavu od prije nekoliko dana na otvorenju 71. Dubrovačkih ljetnih igara kada je kazao da je Covid-19 poput karijesa.

Predsjednik je tada kazao da ćemo s virusom morati naučiti živjeti, ali i da su svi pod stresom zbog velike količine ne sasvim razumljivih informacija.

'Pomalo posebno gledajući neke američke i zapadne kanale, mislim da stvar mentalno izmiče kontroli i da će ljudi poludjeti na kraju, s obzirom na to koliko ih se šopa i ubija u pojam s informacijama koje ne razumiju ni oni koji ih plasiraju, a kamoli voditelji i publika.

Ovo je već postala jedna vrsta mrtve trke čija će studija ili istraživanje biti prva plasirana. To nema smisla.

S ovim ćemo morati živjeti i što prije to prihvatimo kao neku vrstu normalnosti, to bolje. Recimo, ne kao neku veliku bolest, nego kao karijes. To se izliječi', rekao je Milanović.

  • +22
Milanović dao Plenkoviću mandat za sastavljanje vlade Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL