iznimno važan projekt

Plenković otvorio najskuplju cestu u zemlji: Hoće li se zvati Mediteranska cesta?

18.10.2023 u 11:02

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković sudjelovao je jutros na svečanom obilježavanju puštanja u promet državne ceste DC403 od čvora Škurinje do Luke Rijeka, najskuplje i jedne od najzahtjevnijih prometnica u zemlji. Uz njega je bio i potpredsjednik Vlade te ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović prilikom otvaranja ceste rekao je kako bi ona zbog svoje značajnosti trebala nositi naziv Mediteranska cesta.

U prigodnom govoru, Andrej Plenković je istaknuo kako je riječ o još jednom fascinantnom građevinskom pothvatu s puno vijadukata i tunela. Zahvalio je svima koji su sudjelovali u izgradnji, kao i građanima Rijeke, posebno onima koji žive uz prometnicu te su pratili strpljivo njezinu izgradnju. Složio se kolokvijalno i da bi se cesta mogla zvati Mediteranska cesta.

  • +4
Andrej Plenković na otvorenju državne ceste u Rijeci Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj

U razgovoru s novinarima, premijer se dotaknuo sigurnosti u zemlji u jeku sukoba u Izraelu i tenzija koje su se prelile na ulice Europe, te je rekao kako se "reperkusije ovog sukoba već osjećaju u cijeloj Europi", prenosi Dnevnik.hr.

"Vidjeli ste teroristički napad u Bruxsellesu, vidjeli ste ubojstvo profesora u Francuskoj. Ključno je da sve naše sigurnosne službe budu budne i prate cijelu situaciju intenzivnije nego što je to uobičajeno". Rekao je i kako nema saznanja o izravnim prijetnjama Republici Hrvatskoj.

Što se tiče blagdana Svih svetih rekao je da će na Vladi donijeti odluku da na taj dan iznimno specijalizirane trgovine mogu raditi i prodavati cvijeće i prigodne proizvode kako bi građani mogli na prigodni način obilježiti taj blagdan.

Premijer Plenković u Delnicama će sudjelovati na svečanosti uručivanja ugovora iz Programa gospodarske i društvene revitalizacije Gorskog kotara. Tamo će s njim biti ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić.