vratio se u sabor

Plenković objavio fotku na X-u pa opleo po oporbi: Iskopali su si raku veličine nogometnog igrališta

24.10.2023 u 19:40

Bionic
Reading

Andrej Plenković ponovno se vratio u sabornicu za završnu riječ nakon rasprave o godišnjem izvještaju Vlade.

Nakon što je objavio fotografiju na X-u, zahvalio je na današnjoj potpori vladajućoj većini.

"Želim ponoviti nekoliko riječi. Današnji je dan u mnogo čemu presdan u načinu djelovanja zastupnika. Vidjeli smo opstrukciju, destrukciju i izljeve mržnje. To nije dobro za hrvatsko društvo, javnost, komunikaciju, opće ozračje... No, kao što svatko bira svoj put, tako smo danas vidjeli demonstraciju metodologije rada političke oporbe koja će to još dugo biti. Oni su si sami iskopali političku raku veličine nogometnog igrališta i sami se zakopali. Pokazali su da u Hrvatskoj žele kaos, divljaštvo i primitivizam", poručio je premijer, javlja N1.

Osvrnuo se na jučerašnju presudu u Sisku: "Jučer je na godinu dana i tri godine uvjetno osuđen Đuro Čehulić, član DP-a, koji je nakon terorističkog napada Bezuha na zgradu Vlade rekao da to nije trebao napraviti mali, da bi on riješio Plenkija i da je to treba prepustiti starijima. To je rekao čovjek koji je član Domovinskog pokreta. Na zadnje ročište je u Sisku došao Markuš, član predsjedništva DP-a. On to nije mogao sam napraviti, nego je kraj sebe imao ljude koji su mu usađivali stavove. Mediji su to jučer praktički ignorirali kao da se nije dogodilo, a Čehulić je osuđen za prijetnju i nelegalno posjedovanje oružja, kao član političke stranke DP-a i uz očito moralnu potporu člana predsjedništva DP-a. Takvih kao što mogli vidjeti prije tri godine ili jučer, ima još u Hrvatskoj. Ne trebaju nam analize talijanskih službi da se zabrinemo za terorističke ćelije na jugu Europe. I u Hrvatskoj ima takvih koji bi oružjem rušili vlast, to je SOA rekla."

Dok je oporba lupala po klupama za vrijeme govora Andreja Plenkovića na sjednici Hrvatskog sabora, članovi HDZ-a su pljeskali. Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadić / CROPIX
  • +7
Oporba ometa Plenkovića u Saboru Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek